NavMenu

Gradske pijace nabavljaju radnu uniformu i obuću - Na spisku kožne cipele sa štiklom do pet centimetara

Izvor: eKapija/Novosti Nedelja, 08.10.2017. 10:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: glen photo/shutterstock.com)Ilustracija
Gradske pijace Beograd raspisale su javni poziv za nabavku uniforme i radne odeće.

Na spisku neophodne opreme za rad, između ostalog, nalazi se i 17 pari ženskih cipela od prirodne kože, čija bi potpetica trebalo da bude visine do pet centimetara, sa zateznim kaišem takođe od kože. Osim obuće sa štiklom, Gradske pijace traže duboke cipele takođe namenjene radnicama, gumene čizme, klompe, muške cipele....

U konkursnoj dokumentaciji napomenuta je kompletna specifikacija, što upućuje na određeni model. Neki od zahteva su da se zatvaraju pomoću patent zatvarača, da budu sa kaišem i đonom od termoplastične gume.

Gradske pijace objasnile su za Novosti zašto njihovim radnicima treba ovakva oprema.

- S obzirom na to da u sklopu sistematizacije JKP Gradske pijace osim 140 muškaraca rad na terenu obavlja i 17 žena, potrebno je da se i za njih obezbede radne uniforme i radna obuća. Konkursnom dokumentacijom je dat tehnički opis plitkih ženskih cipela s visinom potpetice do pet centimetara, što je ortopedska preporuka. Isto tako podrazumeva da radna cipela može da ima i jedan centimetar visinu. Preduzeće nije dozvolilo da visina potpetice bude viša od pet centimetara jer smatra da ovakva visina podrazumeva modnu, a ne radnu obuću - objašnjavaju iz ovog preduzeća.

Ponude za javno nadmetanje se mogu dostaviti do 13. oktobra, a ceo javni poziv možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.