NavMenu

Metropoliten opera i pred srpskom publikom

Izvor: Blic Petak, 06.10.2017. 11:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Nova sezona Metropoliten opere počinje u subotu, 7. oktobra. U isto vreme i publika u Srbiji moći će da uživa u novoj produkciji Belinijevog remek-dela Norma.

Svi ljubitelji opere imaće jedinstvenu priliku da pogledaju izvođenje jednog od vodećih soprana na svetu, Sondru Radvanovski, i to u direktnom prenosu u bioskopu Cineplexx Ušće (19 časova).

I sam Belini je često izjavljivao da jedino Normu smatra delom kojim se može uvek ponositi. Libreto za ovu operu napisao je Feliče Romani, prema istoimenom tragičnom delu Aleksandra Sumea i izvedena je 1831. godine u Milanu. Produkcija Ser Dejvida Mekvikara nas vodi duboko u druidovu šumu, gde vladaju priroda i drevni rituali. Radnja opere dešava se u Galiji, na samom početku okupacije od strane Rimskog carstva. Ova opera ispituje uvek aktuelnu i dobro poznatu situaciju: moćna žena odstupa od svojih ideala zbog ljubavi, a uprkos tome biva izdana od strane svog ljubavnika. Istovremeno, pojavljuje se mlađa žena, koja je sada novi predmet pažnje Norminog bivšeg ljubavnika i ona u njoj vidi kako rivala, tako i drugu sebe.


Nakon Belinijeve opere, nova izvođenja u sezoni 2017/2018 imaće Pučinijeva opera Тoska, Mocartova opera Tako čine sve, Anđeo uništenja kompozitora Tomasa Adesa. Premijeru u visokoj rezoluciji imaće retko izvođena Rosinijeva Semiramida sa Anđelom Mid u naslovnoj ulozi, kao i Verdijeva opera Lujza Miler sa Sonjom Jončevom i Pjotrom Bečalom.

U okviru nove sezone direktnih prenosa, biće izvedena i Mocartova bajka Čarobna frula, potom najizvođenija opera u istoriji Metrolitena Boemi i Donicetijeva komična opera Ljubavni napitak. Sezona direktnih prenosa se završava 28. aprila 2018. godine sa Met premijerom opere Žila Masnea Pepeljuga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.