Izvor: RTV | Četvrtak, 05.10.2017.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pomoć poljoprivrednicima zbog šteta od suše od 9. oktobra

Suša/Ilustracija (Foto: rsooll/shutterstock.com)
Zajedničke mere pokrajinske i republičke vlade za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu zbog suše biće poznate u petak. Kako je rečeno za RTV u emisiji Sučeljavanje, neke od mera moći će da se primene već od naredne sedmice.

Kako je rekao ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, predviđeno je usvajanje šest do sedam mera. One se odnose na olakšice u vezi sa plaćanjem odvodnjavanja, pomoć kad je reč troškovima za gorivo, seme, produžetak rokova za subvencionisane kredite itd.

Mere koje treba da budu usvojene su dogovarane sa poljoprivrednicima, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević. Odgovarajući na pitanje zašto mere nisu usvojene ranije, rekao je da je želja bila da se mere usvoje na osnovu egzaktnih podataka, a ne procena.

- S jedne strane je nezahvalno, ali sa druge strane i neozbiljno i neodgovorno pričati o krajnjim rezultatima ovogodišnje žetve, dok se ona ne završi - rekao je Radojević, dodajući da su rezultati sa terena različiti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.