NavMenu

TOS traži PR partnera i na tržištu Velike Britanije

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.10.2017. 09:35
Komentari
Podeli
(Knez Mihailova, Beograd) Nakon što je nedavno objavila tender kojim potražuje usluge odnosa sa javnošću u Nemačkoj, Turistička organizacija Srbije (TOS) sada ovakvog partnera traži i u Velikoj Britaniji.

Ponuđač bi, slično kao na nemačkom tržištu, trebalo blisko da sarađuje sa medijima na promociji turističkih sadržaja Srbije, pruža podršku u organizaciji sajamskih nastupa, organizuje grupne ili individualne studijske posete Srbiji, predstavlja srpsku turističku ponudu lokalnim turoperaterima i učestvuje u kreiranju marketinških kampanja za UK tržište, uključujući i kampanje putem globalnih medija u Velikoj Britaniji.

Turistička organizacija Srbije na ovaj način dodatno nastoji da pojača svoje aktivnosti, te vidljivost na inostranom tržištu. Prema podacima ove ustanove, u Srbiji je u prvih osam meseci 2017. godine boravilo 1.003.330 inostranih gostiju, odnosno 48% od ukupnog broja, koji su ostvarili 2.156.726 noćenja.


Od izabranih turističkih mesta, inostrani turisti najviše su boravili u Beogradu, zatim slede Novi Sad, Zlatibor, Kopaonik, Vrnjačka Banja itd, dok su najveći broj noćenja u periodu januar-avgust ostvarili turisti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske, Rusije, Nemačke... Gosti iz Velike Britanije u ovom periodu beleže 52.822 noćenja, dok je taj broj tokom 2016. iznosio 65.216.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.