NavMenu

Belgijski T4B proizvodiće roletne u Zrenjaninu - U planu zapošljavanje do 150 ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2017. 15:32
Komentari
Podeli
(Foto: SpeedKingz/shutterstock.com)
Belgijska kompanija T4B planira da pokrene proizvodni pogon u Zrenjaninu, prenosi portal Zrenjaninski. Direktor razvoja u toj belgijskoj kompaniji Beni de Cipeleir kaže da su zadovoljni prijemom, a da u Zrenjaninu planiraju da započnu posao.

- Osećamo se dobrodošlim ovde, gde planiramo započinjanje poslovanja. Naša kompanija, koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore, trenutno je u ekspanziji. U Belgiji imamo više od hiljadu radnika, a sada nam je u planu širenje biznisa u Srbiji - rekao je on.

Roel Elfring, direktor kompanije za Srbiju, kazao je da će posao u industrijskoj zoni Ečka - Jugoistok započeti u okviru Slobodne zone. Najpre će to biti braunfild investicija, a zatim je u planu i izgradnja sopstvenog pogona. Rekao je da je već rezervisano zemljište, a za početak, u planu je zapošljavanje 30 do 35 ljudi.

- Planiramo da za početak koristimo već postojeće raspoložive objekte, a za godinu i po dana počeli bi gradnju svojih pogona na zemljištu koje smo već rezervisali. Ovde želimo da proizvodimo artikle koje nemamo u Belgiji. Za početak planiramo 30 do 35 radnika, a kasnije bi ih bilo 150 – najavio je Elfring.

Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo što je belgijska kompanija odabrala baš taj grad za ulaganje.

- Vodimo razgovore sa nekoliko stranih investitora, paralelno, a danas smo blizu finalnog dogovora sa ovom belgijskom kompanijom, koja je zainteresovana da ovde pokrene proizvodnju, odnosno da ostvari braunfild investiciju. Oni su rezervisali zemljište u zoni Jugoistok gde treba da podižu pogon – istakao je Janjić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.