NavMenu

Porodica Obradović iz Katića, svojim investiranjem u turizam, velikim koracima hita ka lepom uspehu

Izvor: Blic Nedelja, 31.08.2008. 12:25
Komentari
Podeli

Pansion ObradovićPansion Obradović

Kroz "Pansion Obradović" u Katićima (opština Ivanjica) prošli su gosti iz čitavog sveta. Dođu kao gosti, a odu kao prijatelji. Francuzi oduševljeni ukusom malina, Amerikanci domaćom šljivovicom i prirodnim lepotama, dok Holanđane fascinira planinska klima.


Zašto su Obradovići tako uspešni domaćini? Osim udobnog smeštaja i tradicionalne srpske kuhinje, Obradovići gostima nude sedmodnevni program aktivnosti u kome se za svakoga nađe po nešto.

- Od izleta vozićem na planinu Mučanj, do splavarenja kanjonom Uvca. Mogu da voze bicikl, ukoliko žele da obiđu okolinu, a tu je i zabavni park za mališane i veliki bazen u dvorištu kuće. Trudimo se da svakom gostu maksimalno izađemo u susret. Zato smo sa mnogima postali čak idobri prijatelji. Redovno se posećujemo, idemo na slave – odaje recept uspeha glava porodice, Nebojša Obradović.

Za uspeh u ovom poslu neophodna je kvalitetna usluga i gostoprimstvo, dodaje on. Ljudi različitog kova dolaze u njihov pansion u potrazi za odmorom a to podrazumeva da imaju različita interesovanja, kaže Nebojša.

- Morate saznati šta ko voli i jednostavno poštovati to i izlaziti gostima u susret. Holanđani su recimo obožavali da se kupaju dok pada kiša. Naša klima im savršeno odgovara. Amerikanci ujutro obavezno piju kafu, slatko, rakiju pa tek onda planiraju dan. Makedonce oduševljavaju čisti i bistri izvori vode, dok su Slovenci najviše uživali u domaćoj gibanici. Gosti iz velikih gradova pokazivali su interesovanje da se uključe u svakodnevne aktivnosti. Neki su brali maline, kupine, borovnice, plastili, pomagali u spremanju slatkog. Ono što je ljudima na selu posao, njima pruža veliko zadovoljstvo. A zadovoljni gosti su uvek najbolja reklama. Kad odu zadovoljni, za njima obavezno stižu prijatelji ili rođaci kod kojih su nas preporučili – kaže Nebojša.

Pun pansion u domaćinstvu Obradovića košta 1.730 dinara. Onima kojižele da uživaju u potpunom komforu uz đakuzi, televizor, telefon, klimu, na raspolaganju su apartmani čija se cena u zavisnosti odveličine kreće od 36 do 84 evra.

Među gostima koji su posetili Obradoviće bila je i Jesna Ani iz Irana. Oduševljena prirodom i etno ambijentom Ani je uživala u svakom trenutku provedenom u Katićima.

- Ovde je super. Nadisala sam se čistog vazduha i potpuno relaksirana se vraćam kući - kaže Ani koja je uživala svakodnevno tragajući za mnogobrojnim ukrasnim i lekovitim biljkama kojima obiluje čitav ovajkraj.


Doktor Bogić Miličič je iz Beograda, a već šestu godinu za redom dolazi u Pansion Obradović.

- Dolaziću dok sam živ. Planinu obožavam a gostoprimstvo je ovde na zavidnom nivou - kaže kratko dr Miličić.

U domaćinstvu porodice Obradović odmarali su se i poznati estradni umetnici, glumci, reditelji. Svraćali su i političari.

- Bilo ih je puno ali oni ovde dolaze da se odmore od tereta popularnosti pa ne bih pominjao imena. Jedno je sigurno, da će ponovo doći - priča kroz smeh mladi gazda pansiona Nebojša Obradović.

Maca je iz Kruševca i sa svojim trogodišnjim sinom Aksentijem uživa u odmoru .
- Ne pamtim da mi je nešto ovako prijalo kao odmor u "Pansionu Obradović". Slučajno sam čula za njih i odlučila da proverim da li je sve tako dobro kao što se priča. Verujte da jeste - kaže Maca.

Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista od 31.08.2008.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.