NavMenu

Balkanski fond za lokalne inicijative dodeljuje VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju - konkurs od 1. septembra

Izvor: eKapija Petak, 29.08.2008. 14:09
Komentari
Podeli

Balkanski fond za lokalne inicijative najavljuje raspisivanje konkursa za ovogodišnju, drugu po redu VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju. Konkurs će biti zvanično otvoren 1. septembra i trajaće do 8. oktobra 2008. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti sve domaće i strane kompanije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativni fondovi i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija i državnih institucija, koji su tokom 2008. godine podržali neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju.

Svečana ceremonija proglašenja dobitnika zakazana je za drugu polovinu novembra 2008. u Beogradu. Tom prilikom će biti dodeljene nagrade VIRTUS u sledećim kategorijama: glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou, za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, za malo i srednje preduzeće, za podršku najinovativnijem projektu godine, kao i dva posebna priznanja: za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i specijalna nagrada za medijski doprinos.

Odluku o dobitnicima nagrada, nakon detaljnog pregleda svih nominacija, doneće nezavisni žiri koji čine istaknuti pojedinci iz sveta privrede, nevladinog sektora, medija i marketinga, rukovodeći se jedinstvenim kriterijumima.

Svoje kandidate za nagrade mogu nominovati svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR agencije, marketinške agencije, kao i same kompanije i preduzeća. Fond takođe poziva celokupnu javnost da podrži i nominuje kandidate za koje veruje da zaslužuju da ponesu ovo priznanje.

Cilj VIRTUS nagrade je da promoviše i podstiče korporativnu filantropiju kao element društveno odgovornog poslovanja kompanija u Srbiji, kako bi se što veći broj kompanija, preduzetnika i pojedinaca u budućnosti priključio sličnim inicijativama. Namera je da se prepoznaju i javno istaknu kompanije i preduzeća koja svojom materijalnom i finansijskom podrškom pomažu pojedincima i široj društvenoj zajednici, dajući najbolji primer za ugled i uspostavljajući standarde kojima bi trebalo težiti u svetu odgovornog poslovanja.

Projekat nagrade VIRTUS realizuje Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji i pod pokroviteljstvom USAID/ISC, Češkog ministarstva spoljnih poslova, VIA fondacije, fondacije braće Rokfeler (RBF), Executive Group, Ekonomist Media Group (EMG), “E-kapije”, Društva Srbije za odnose sa javnošću, Grada Beograda, Narodne skupštine Republike Srbije i brojnih drugih institucija koje su prepoznale značaj i potencijal jedne ovakve inicijative i žele da je podrže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.