NavMenu

Uređenje zgrade Generalštaba - Jadran realizovao izuzetno zahtevan projekat

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2017. 07:48
Komentari
Podeli
Kompanija Jadran uspešno posluje na našim prostorima i u inostranstvu proteklih 60 godina. Postignuti rezultati u oblasti građevine sa više od 15.000 realizovanih objekata svedoče o uspešnosti i najbolja su preporuka kompanije.

- Okupili smo visokokvalifikovani inženjersko-tehnički kadar sa licencama odgovornih izvođača. Ujedno, Jadran je jedno od retkih preduzeća na našim prostorima koje je nosilac svih potrebnih licenci i standarda neophodnih za sve delatnosti u kojima smo lideri na tržištu. Mogućnost obavljanja pomoćnih, glavnih i završnih građevinskih i zanatskih radova, opremljenost adekvatnom savremenom mehanizacijom, kao i profesionalno obučeni kadrovi, omogućavaju nam da obavljamo radne zadatke, rokove i očekivani najviši kvalitet usluga. Mi kontinuirano povećavamo produktivnost rada, kao i konkurentnost na tržištu - kažu u Jadranu.

Među svojim referencama imaju veliki broj projekata.

- Izdvajamo samo neke od projekata izvedenih u poslednjih nekoliko godina, kao što su: Vlada Republike Srbije, VMA, beogradska Arena, Pravni fakultet, TENT, RTS, Elektrana Đerdap, Kolubara, Hotel Moskva, JDP, Specijalni sud, Muzej vazduhoplovstva, zgrade opština Vračar i Zvezdara, Bolnica Dragiša Mišović, kao i veliki broj drugih zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Jadran je ovlašćena organizacija koja poseduje licencu za izdavanje energetskog pasoša i obuhvata širok spektar delatnosti u oblasti građevine. Među njima su i adaptacija, sanacija i rekonstrukcija objekata u okviru kojih primenjuju povećanje energetske efikasnosti upotrebom najsavremenijih materijala u sferi termo proizvoda, zarad postizanja maksimalnih rezultata, kvaliteta radova i energetske uštede u potrošnji.

- Naš cilj je postizanje direktnog smanjenja potrošnje energije, troškova, te postizanje najviših standarda u novogradnji, kao i pri sanaciji energetski neefikasnih objekata. Zato se nadamo da će u našoj zemlji vremenom sve više energetska efikasnost i prednosti njene primene dostići očekivanu rasprostranjenost.

Kompanija Jadran kontinuirano radi na usavršavanju svojih kadrova, unapređenju mehanizacije i opreme neophodne za rad, orijentisanjem poslovne politike u korak sa svim savremenim trendovima i zahtevima tržišta.

- Smatramo da je preduslov uspešnosti i osvajanja tržišta, kao i sam prosperitet i ekspanzija kompanije, upravo u pružanju najvišeg profesionalnog nivoa usluga, kvaliteta, efikasnosti, stručnosti, pouzdanosti, čime opravdavamo našu poziciju na tržištu i dugogodišnju tradiciju kvaliteta, kao i višedecenijsko prisustvo u samom vrhu tržišta. Neprestano usavršavanje i praćenje svih savremenih tehnoloških inovacija, integrisanih u realizaciju zahteva i ciljeva, ispoljava se u postizanju najviših standarda savremenog poslovanja naše kompanije i tim putem želimo da nastavimo da se razvijamo.

Uređenje zgrade starog Generalštaba

U primeru zdanja zgrade starog Generalštaba u Beogradu predočićemo atipično uređenje enterijera. U pitanju je nesvakidašnji primer uređenja unutrašnjosti, kao i sanacija i reparacija enterijera zdanja čiji su karakter i namena po mnogo čemu specifični, ne samo po tradiciji, već i po dekorativnim specifikacijama samog prostora.

U nastavku teksta navodimo tipove radova koje je izveo Jadran, počev od radova na investicionom održavanju ulaznih holova, uređenje prostora glavnog stepeništa i male ratne sale, galerije na vrhu glavnog stepeništa, kao i ulaza iz dvorišta sa stepeništem ka holu glavnog stepeništa.

- U radove na enterijeru zgrade starog Generalštaba u Beogradu ubrajamo; gipsarsko likorezački radovi-limena dekorativna plastika, kao i izrada novih elemenata, zatim vučena dekorativna plastika, izrada gipsanih venaca, rozeta, stubova, lajsni, restauracija ravnih površina, pilastera i stubova.

Zatim, tu su restauracija, čišćenje i zaštita površina od prirodnog kamena i čišćenje i reparacija veštačkog kamena, (uključuje ogradu sa balustradom na glavnom stepeništu i galerijama iznad glavnog stepeništa), kao i zidne površine sačinjene od tesanog kamena, uz stručni konzervatorski nadzor.

Urađeni su i molersko-farbarski radovi zidnih, drvenih i prozorskih površina, uz prethodno saniranje oštećenja na istim. Dalje, staklorezački radovi, saniranje, demontaža i zamena staklenih površina - prozora. Realizovani su i stolarski radovi, saniranje oštećenih površina u skladu sa postojećim očuvanim primercima.

- Završni i drugi radovi u koje ubrajamo čišćenje metalnih lustera, demontažu, saniranje, poliranje mesinganih nosača tepiha, reparaciju mesinganih delova vrata, završno čišćenje, nakon završetka radova. Pomenuti radovi uspešno su izvedeni u rekordnom roku.

Svakako, pri uređenju enterijera treba uskladiti mnoge faktore, počev od specifikacije radova koji se trebaju izvesti u samom prostoru, "planiranog" budžeta, obima radova, kao i vremena neophodnog za realizaciju istih, odabir vrsta materijala, shodno nameni samog prostora u kome se vrši intervencija, kao i željama i potrebama vlasnika prostora, te veoma bitne stavke, odabira izvođača. Da bi se uskladili svi navedeni parametri i da bi se izvedba radova podigla na najviši mogući nivo, imperativ je angažovanje kvalifikovanih stručnih lica, čije reference govore same za sebe.

- Smatramo da je to veoma bitan faktor, čime se minimizira stepen neefikasnog i neproduktivnog delovanja, kao i mnogi drugi budući problemi. Privredno društvo Jadran pri realizaciji projektnih rešenja enterijera usklađuje navedene parametre shodno nameni i vrsti radova koji se izvode. Predvođeni stručni timovi delegiraju se po prethodno detaljno planiranim etapama izvođenja radova, pri čemu se vremenski utrošak svodi na minimum, a stepen realizacije zadatih poslova dovodi na najviši planirani nivo.

Kompletan sadžaj Enterijer - Brzo i jednostavno do kvalitetnog i udobnog prostora možete pročitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.