Izvor: eKapija | Petak, 29.09.2017.| 10:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Popusti i plaćanje na rate podižu nivo upotrebe kartica u Srbiji

Societe Generale banka predstavila je nove beskontaktne platne kartice koje omogućavaju klijentima podizanje novca i plaćanje robe i usluga u zemlji i inostranstvu ali i na internetu brzo, jednostavno i uz brojne pogodnosti.

Nove platne kartice u Societe Generale banci u ponudi su u okviru unapređenih paketa usluga Klasik, Praktik i Prestiž, a kako kažu u Societe Generale banci - ta banka je jedina u Srbiji koja korisnicima omogućava da sami odrede visinu mesečnog troška održavanja paketa korišćenjem kartice pa cena paketa može biti 50% niža ili potpuno besplatna.

Tu je i Masterata kreditna kartica koji omogućava korisnicima da otplate svoja zaduženja, bez kamate i sa rokom otplate i do 24 meseca. Za nju je, kaže izvršni direktor direkcije mreže Societe Generale Srbija Dejan Vučinić, od početka kampanje u avgustu ove godine broj korisnika povećan za 50%.

Takođe, kaže Vučinić, dodatna pogodnost za klijente je SoGe svet, u okviru kog banka u saradnji sa svojim partnerima, među kojima su prodavnice nameštaja, sportske opreme, tehničke i druge robe, omogućava kupovinu uz dodatni popust.

Ta banka i kompanija Mastercard predstavili su trendove u korišćenju platnih kartica, nove beskontaktne kartice u okviru unapređenih paketa usluga Societe Generale banke i prednosti plaćanja na odloženo kreditnom karticom.

Rezultati za Srbiju u skladu su sa globalnim trendovima koji pokazuju da 70% svih kartica predstavljaju debitne. U Srbiji 84% ispitanika koristi debitne kartice - najčešće za kupovinu hrane, benzina i odeće, dok se kreditne kartice najčešće koriste za veće kupovine nameštaja i kućnih aparata.

Takođe, navodi direktorka Mastercarda za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine Jelena Ristić, ističe se i podatak da 40% ispitanika želi da plaća karticama u državnim i opštinskim institucijama gde to trenutno nije moguće, kao i da bi popuste za plaćanje karticama želeli da koriste u sektorima robe široke potrošnje i javnih i komunalnih usluga.

Istraživanje MasterIndex Srbija, dodaje Ristić, pokazuje da je broj korisnika kartica koji poseduju i debitnu i kreditnu karticu porastao sa 13% u 2016. godini na 37% u 2017.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.