Izvor: Tanjug | Četvrtak, 28.09.2017.| 16:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nordijske kompanije traže partnere u Vojvodini

Vovodina/Ilustracija
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević razgovarao je u četvrtak (28. septembra 2017. godine) sa ambasadorom Finske u Srbiji Pertti Ikonen-om i članovima Nordijske poslovne alijanse o unapređivanju privredne saradnje između srpskih i finskih firmi koji posluju u pokrajini.

Finski ambasador istakao je da upravo u Vojvodini nordijske kompanije žele da nađu partnere, dodajući da nordijske zemlje i kompanije često na tržištu nastupaju zajedno, jer su privredni potencijali tako mnogo jači.

Predsednik PKV Boško Vučurević naveo je da Finska uvozi veliki asortiman proizvoda iz Vojvodine, pre sgeva poljoprivredne, i izneo podatak da je za sedam meseci ove godine ostvaren uvoz iz Finske u iznosu od 6,3 mil USD, što je 35,2% prošlogodišnjeg uvoza.

- U istom periodu, ostvaren je izvoz od 3,2 mil USD, čime je premašena vrednost prošlogodišnjeg izvoza u Finsku - rekao je Vučurević, a navodi se u saopštenju PKV.

Skupu je prisustvovalo više od 50 privrednika članica Nordijske poslovne alijanse i PKV koji su održali bilateralne susrete u PKV.

Nordijsku poslovnu alijansu u Srbiji osnovali su nordijski privrednici pre šest godina, a sada okuplja 50 kompanija iz Finske, Švedske, Norveške, Danske i Islanda i sarađuje sa svim nordijskim ambasadama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.