NavMenu

Sobel predstavlja rešenja za grejanje i usisavanje

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2017. 07:42
Komentari
Podeli
Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i inženjering Sobel predstavlja tri proizvoda – sistem podnog grejanja, finske radijatore i centralni usisivač.

Podno grejanje

Električno podno grejanje grejnim kablovima je niskotemperaturno grejanje, gde je iskorišćen princip upotrebe grejnog tela velike površine i niske temperature. Kod tog sistema, pod kao grejno telo je u najnižoj koti prostorije, pa je raspodela toplote po visinskim zonama najoptimalnija. Najviše toplote se zadržava u onim visinskim zonama koje zahvata visina ljudskog tela. Uz vrlo preciznu regulaciju temperature poda senzorskim termostatima, moguće je održavati temperaturu u preporučenim vrednostima, što znači imati prijatan i zdrav ambijent, uz minimalni utrošak energije. Kod grejanja velikih površina instaliranje grejnih kablova može se izvesti sa više nezavisnih sekcija, koje se kasnije tokom korišćenja mogu selektivno uključivati samo tamo gde je potrebno. Investicioni troškovi u odnosu na radijatorsko grejanje su niži, a troškova održavanja praktično nema. Najbolji efekti grejanja se postižu kod podnih obloga od keramike, mermera, granita i prirodnog kamena, što ne isključuje ostale vrste podnih obloga. Radi veće efikasnosti i boljeg iskorišćenja toplotne energije preporučuje se postavljanje termoizolacije ispod grejnih kablova.

Finski radijatori

ENSTO Beta je serija finskih radijatora sa elektronskim termostatom. Finski radijatori namenjeni su grejanju svih vrsta stambenih ili kancelarijsjih prostorija. Visine su samo 389 mm i niske temperature na površini panela, praktični za montažu. Model sa elektronskim termostatom (5-30 ºC) sa redukcijom temperature od 5°C, odlikuje se bešumnim radom i velikom preciznošću regulacije od samo +/-0.1 ºC, što omogućava veliku uštedu električne energije uz znatno veći učinak grejanja. Potvrda kvaliteta ENSTO Beta električnih radijatora je 5 godina garancije.

Ensto Beta su niskotemperaturni električni radijatori čija se temperatura optimalno distribuira u prostor, stranice su hladnije jer su veće od grejnog elementa, kako se površinska temperatura ne bi povećavala i termostat bio udaljen od grejnog elementa. Velika iskoristivost sa manjom snagom postiže se posebno konstruisanim aluminijumskim lamelama za distribuciju vazduha u obliku slova X, tako da dobijamo četiri kanala strujanja vazduha sa jednog grejača - sa svakog kraka slova X, umesto rednog grejača gde imamo samo jedan kanal za strujanje vazduha.

Zahvaljujući točkiću za upravljanje sa jednostavnom skalom upravljanje je vrlo lako. Ensto Beta električni radijator je otporan na prskanje IP 21, poseduje dvostruko izolovanu strukturu, visina je 389 mm, prednja ploča je udaljena 85 mm od zida, a preciznost regulacije +/-0.1 ºC odstupanje od zadate temperature.

Centralni usisivač

Obični usisivač, koji bi trebalo da se bori sa prašinom, stvara samo privid čistoće. U procesu čišćenja on izbacuje obratno kroz filter u prostoriju mnoštvo sitnih čestica, koje mi udišemo kao posledicu. Taj vazduh je zasićen bakterijama i drugim štetnim materijama. Zbog toga je obični usisivač nemoćan u borbi sa prašinom i neophodno je drugo rešenje problema. Takvo rešenje postoji, a to je centralni usisivač VACUFLO.

Centralni usisivači VACUFLO su kvalitetni i pouzdani. U državi sa najnaprednijim tehnologijama i visokim standardima, kao što je Amerika, poklanja se velika pažnja praktičnosti, dugovečnosti i bezbednosti proizvoda. Suština VACUFLO sistema je u tome što on usisani vazduh transpotruje kroz dihtovani cevovod do agregata u kome se vrši separacija kabastog otpada u kontejner. Vazduh zaprljan prašinom, grinjama i ostalim mikroskopskim česticama izduvava se izvan objekta.

Preporučuje se da se cevni razvod instalira prilikom grubih građevinskih radova u zidove, spuštene plafone ili podove. U zid ili pod se montira priključna kutija u koju se naknadno, kada se završe građevinski radovi, montira crevo za usisavanje. Priključna kutija pokriva površinu od 50-60 kvadrata. VACUFLO sistem troši mnogo manje električne energije u poređenju sa običnim usisivačima.

Kompletan sadžaj Enterijer - Brzo i jednostavno do kvalitetnog i udobnog prostora možete pročitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.