Izvor: eKapija | Utorak, 03.10.2017.| 07:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tradicija i kvalitet - Kompanija Ktitor stavlja fokus na praćenje najnovijih trendova u opremanju kancelarijskim nameštajem

Kompanija Ktitor, kao jedno od prvih privatnih preduzeća u industriji nameštaja, započela je svoju delatnost pre 27 godina, kao uvoznik i prodavac kancelarijskog, kasnije i ekskluzivnog kućnog nameštaja. Distribucija i promet su se odvijali preko mreže izložbeno-prodajnih salona u svim većim gradovima bivše SFRJ. Ubrzo, Ktitor započinje sopstvenu proizvodnju nameštaja, najpre u skromno opremljenom pogonu u Zemunu, da bi tokom vremena postao jedan od vodećih i najuspešnijih proizvođača kancelarijskog nameštaja na ovim prostorima.

Tokom 27 godina svog postojanja, kompanija Ktitor se razvijala u tehnološkom i tržišnom smislu, poštujući pre svega etičke i principe društvene odgovornosti prema zaposlenima, poslovnim partnerima, lokalnoj i široj društvenoj zajednici i životnoj sredini.

- Briga o zaposlenima, redovna primanja, dobri uslovi rada, stalna edukacija zaposlenih, faktori su koji su omogućili stabilnu kadrovsku strukturu i lojalnost zaposlenih, o čemu govori i činjenica da više od dve trećine zaposlenih radi duže od 10 godina u kompaniji – navode u Ktitoru.

Dodaju da su posebno ponosni na činjenicu da 70% rukovodećeg kadra kompanije čine žene, kao i na orijentisanost kompanije na prijem mladih i stručnih kadrova.

- U odnosu na društvenu zajednicu, kompanija Ktitor je uvek poslovala poštujući zakone i propise, uredno izmirujući svoje obaveze prema državi i lokalnoj zajednici, o čemu svedoči i podatak da kompanija od svog osnivanja do danas nije bila nelikvidna ili u blokadi ni jedan dan.

Veliki broj donacija, stipendiranje učenika i studenata, učešće u društveno korisnim akcijama deo su stalne aktivnosti kompanije Ktitor.

Svoju posvećenost kvalitetu, zaštiti životne sredine i bezbednosti i zdravlju zaposlenih, kompanija je potvrdila sertifikacijom i upravljanjem u skladu sa standardima ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

Trendovi, asortiman i reference

Pre dvadeset godina kancelarijski nameštaj je bio izrađen od visoko kvalitetnog masivnog materijala, bili su aktuelni tamni tonovi, visoki sjaj, glamurozan dizajn... Savremeni način života i pojava novih materijala za izradu nameštaja odrazila se i na kancelarijski nameštaj koji postaje prozračniji, jednostavnijih linija, u svetlijim bojama, stolovi su pretežno na metalnim konstrukcijama različitih završnih obrada – plastificiranih, hromiranih ili u inoksu. Povećana je potražnja za nameštajem prilagođenom open space prostorima, gde se igrom boja, pregradama i organizacijom radnih mesta stvara prijatan ambijent za sve zaposlene. Prateći sve prisutniji trend poslovanja od kuće, Ktitor je u svoj asortiman uvrstio program Home office tzv. kućnu kancelariju, nameštaj modernog i svedenog dizajna koji se lako uklapa u svaki ambijent.

Kompanija proizvodi više različitih kolekcija kancelarijskog nameštaja - operativnog i kabinetskog nameštaja, radnih fotelja i stolica, sedećih garnitura, kao i sav ostali nameštaj za opremanje javnih prostora i ustanova.

Trenutno rade veliki projekat za Katar, opremaju brojne ustanove i banke. U pitanju su stalni kupci sa kojima imaju dugogodišnju saradnju.

- Za nas su svi projekti značajni, a posebno smo ponosni na opremanje objekta Narodne banke Srbije na Slaviji, opremanje komandnog centra i privremenih pratećih objekata Univerzijade 2009, opremanje Beogradske arene za potrebe održavanja 22. Ministarskog saveta OEBS-a 2015. godine. Opremili smo i Vladu i veći broj ministarstava Republike Srbije, kompaniju Air Serbia, Agenciju za kontrolu leta, Telekom, kao i brojne privatne kompanije i banke. Napomenuli bismo i višegodišnje prisustvo i veliki broj uspešno realizovanih ugovora u sferi javnih nabavki na domaćem tržištu.

Osim opremanja kancelarijskog prostora, Ktitor u svojim referencama ima veći broj hotela apartmanskog tipa, mnoge restorane, hostele, kao i značajan broj predškolskih ustanova.

Prodaja

Ktitor je svoje poslovanje objedinio na jednoj lokaciji. Na adresi Dobanovački put 58 u Zemunu nalazi se izložbeno-prodajni salon, proizvodni pogoni, servis i magacinski prostor.

- U cilju praćenja navika savremenog kupca nedavno smo pokrenuli i online prodavnicu i za početak smo veoma zadovoljni odzivom. Očekujemo da će u narednim godinama ovaj vid kupovine biti sve zastupljeniji.

Izvoz

Kompanija će se u narednom periodu fokusirati pre svega na unapređenje poslovanja, i to kroz praćenje najnovijih trendova u opremanju kancelarijskim nameštajem. Cilj nam je da zadržimo vodeću poziciju na tržištu kancelarijskog nameštaja, a u planu imamo i povećanje izvoza. Kompanija sada izvozi na tržišta susednih zemalja, u Italiju, Rusiju i područja bivšeg SSSR-a, kao i u zemlje Bliskog istoka.

Kompletan sadžaj Enterijer - Brzo i jednostavno do kvalitetnog i udobnog prostora možete pročitati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.