NavMenu

Plate u javnom sektoru veće za 10%, penzije za 5%?

Izvor: Novosti Četvrtak, 28.09.2017. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Plate zaposlenih u javnom sektoru biće povećane od 1. januara 2018. godine za 10%, dok će iznosi na penzionim čekovima biti veći za 5%, saznaju Novosti.

- To će prosečnu penziju od 23.822 dinara da podigne za 1.141 dinar, a platu u javnom sektoru za 4.000 do 5.000 dinara, u proseku u zavisnosti od delatnosti - pišu danas Novosti.

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je u sredu (27. septembra 2017. godine) da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017, a da je izvesno da će povišica biti predviđena budžetom za 2018. godinu. On je istakao da očekuje da povećanje plata u javnom sektoru i penzija budu značajna.

Vujović je kazao da trenutno ne želi da govori o procentima povišica i načinima raspodele uvećanih isplata iz budžeta, jer će to biti "predmet dodatnih razgovora".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.