NavMenu

Siemens će dalje širiti proizvodnju u Srbiji - Najavljena i podrška Vlade (FOTO)

Izvor: Beta/Tanjug Četvrtak, 28.09.2017. 15:44
Komentari
Podeli
Sa proslaveSa proslave
Vlada Srbije razgovara sa kompanijom Siemens o novim investicijama i spremna je da ih podrži, izjavila je u sredu (27. septembra 2017. godine) premijerka Ana Brnabić.

Ona je na obeležavanju 130 godina poslovanja ove nemačke kompanije u Srbiji, kazala da su do sada sa Vladom realizovali brojne važne infrastrukturne i energetske projekte i da je Siemens primer društveno odgovorne kompanije.

Podsetila je da u Srbiji zapošljavaju 1.600 ljudi, od čega 1.400 u proizvodnji u fabrici u Subotici.

- Imam podatak da svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće generator proizveden u Subotici, svaku treću vetrenjaču prozivode radnici iz Srbije, a to je energija za otprilike 25 miliona domaćinstava - navela je premijerka.

Po rečima Brnabić, Siemens učestvuje i u projektima koji su od značaja za Srbiju, kao što je dualno obrazovanje, a u planu je i učešće Siemens-a u digitalizaciji i tehnološkim inovacijama.

Generalni direktor Siemens-a u Srbiji, Udo Ajhlinger, rekao je da ta kompanija planira nove investicije u Srbiji u saradnji sa Vladom Srbije i dodao da mnogobrojni projekti kompanije Siemens u Srbiji podstiču privredni rast zemlje.

- U korak sa globalnim dešavanjima fokus nam je na promovisanju digitalizacije i digitalnih rešenja - rekao je on.

Skupu je prisustvovao i ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Kompanija Siemens prisutna je u Srbiji od 1887. godine, kada je potpisan ugovor o izgradnji prve javne termoelektrane na Dorćolu u Beogradu, a 1996. osnovan je Siemens d.o.o. Beograd.

Siemens osluje u oblastima proizvodnje, prenosa i distribucije energije, proizvodnje rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture i medicinske opreme.


Fotogalerija
Siemens - 130 godina poslovanja u Srbiji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.