Izvor: Tanjug | Utorak, 26.09.2017.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prvi Kaizen kongres u Srbiji o japanskom poslovnom modelu 28. i 29. septembra

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Prvi Kaizen kongres u Srbiji, posvećen japanskoj poslovnoj kulturi i filozofiji, biće održan u Beogradu u hotelu Zira 28. i 29. septembra.

Kaizen je poslovna filozofija nastala u fabrici automobila Toyota pre 50 godina, zbog čega je najpre bila vezana za automobilsku industriju i fabrike.

Takva poslovna filozofija danas se primenjuje u 50 zemalja sveta, i to ne samo u autoindustriji, već i u neproizvodnim organizacijama, državnoj upravi i IT sektoru, navodi se u saopštenju organizatora Kaizen instituta u Srbiji.

Kaizen podrazumeva organizaciju procesa kroz svakodnevna poboljšanja, u kojima kontinuirano učestvuju svi zaposleni, a koja na kraju daju veliki rezultat u efikasnosti poslovanja, unapređenja procesa i organizacije rada.

Glavni govornik na dvodnevnom kongresu biće direktor Kaizen instituta Finska Kimmo Jarvinen, a osim njega nastupiće isključivo stručnjaci sa znanjem iz prakse: visoki menadžeri kompanija Tetra Pak, Magna Seating, Henkel Srbija, Michelin, NIS ad, Dr Oetker, Imlek, Coper Tires Srbija, Continental, Norma Group, Carslberg Srbija, Delhaize Srbija, Knjaz Miloš, British American Tobačo, Nectar, Milšped, Heineken.

Drugog dana kongresa učesnici će, po sopstvenom izboru, posetiti jednu od dve fabrike koje u svojoj praksi primenjuju principe Kaizena: Tetrapak iz Gornjeg Milanovca ili Ametek iz Subotice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.