NavMenu

Više posla za građevince u Užicu - Najavljena rekonstrukcija fasada u centru

Izvor: eKapija Utorak, 26.09.2017. 10:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Radovan1/shutterstock.com)Ilustracija
Fasade pojedinih stambenih zgrada u centru Užica uskoro će biti obnovljene, a gradske vlasti donele su odluku da sufinansiraju radove, dok će ostatak iznosa plaćati stanari zgrada koje budu rekonstruisane, objavljeno je na sajtu tog grada.

Kako je navedeno, posle raspisivanja konkursa interesovanje za obnovu fasada iskazali su stanari sedam užičkih zgrada. Grad Užice je za ove svrhe iz svog budžeta izdvojilo oko 7 miliona dinara, a radovi bi trebalo da počnu do kraja septembra.

- Podnosioci svih sedam zahteva su ispunili uslove, dostavili su odgovarajući dokumentaciju, s tim što je jedna zgrada zvanično odustala. Stanari će sami raspisivati tender, sprovesti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača i imenovati nadzorni organ, a Grad će imenovati stručno lice koje će vršiti nadzor nad izvođenjem tih radova. Važno je istaći da su stanari stambenih zgrada dužni da obezbede sredstva za sufinansiranje obnove fasade u punom iznosu, a tek kad se završi ceo posao na obnovi fasade, Grad vrši uplatu sredstava predviđenih ugovorom - istakao je načelnik Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti Petar Vujadinović.

Predsednica skupštine stanara zgrade u Ulici dr Veselina Marinkovića 4/6, Jelena Drulović kazala je da je plan na izvođač radova na toj zgradi bude JP Stan.

- Na taj način imamo mogućnost plaćanja na 24 meseca, a cena obnove fasada je oko 2, 5 miliona dinara, što ne bismo mogli da finansiramo sami, tako da nam subvencija od 30%, koju daje Grad, mnogo znači - kazala je Drulović.

U naredna dva meseca novim fasadama pohvaliće se stanari u ulicama Trg svetog Save 4, Dimitrija Tucovića 50, kao i Nikole Pašića 35.

Grad Užice takođe sufinansira objekte koji su pod zaštitom države, i to sa 80%. Postupak raspisivanja tendera i izbor izvođača, u tom slučaju, sprovodi Grad Užice pa će tako sredstva za obnovu fasada dobiti stanari u Obilićevoj ulici, kao i zgrada u Ulici Dimitrija Tucovića 88, prenosi sajt tog grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.