Izvor: Tanjug | Petak, 22.09.2017.| 16:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rafinerija Pančevo dobila integrisanu dozvolu - Proizvodnja u skladu sa najvišim eko-standardima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: ekipaj/shutterstock.com)
Rafinerija nafte u Pančevu, koja posluje u sastavu Naftne industrije Srbije, dobila je u petak, 22. septembra 2017. godine, IPPC dozvolu (integrisanu dozvolu) kojom se potvrđuje da je proizvodni proces u toj fabrici u potpunosti usklađen sa najvišim domaćim i evropskim standardima u oblasti zaštite životne sredine.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je ovu dozvolu Vladimiru Gagiću, direktoru Bloka Prerada, na svečanosti u kompanijskom poslovnom centru u Novom Sadu, saopšteno je iz NIS-a.

Rafinerija nafte u Pančevu prvo je energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo IPPC dozvolu - najznačajniji dokument koji jedan operater može da dobije. Time je pančevačka rafinerija svrstana među najkvalitetnije proizvođače u Evropi.

- Veliki napori koje smo uložili za dobijanje integrisane dozvole nisu samo posledica naše zakonske obaveze, već pre svega želje da sve svoje aktivnosti uskladimo sa najvišim domaćim i evropskim standardima - rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, povodom dobijanja IPPC dozvole.

- Nećemo stati na dostignutom nivou, već ćemo nastaviti da neprestano unapređujemo proizvodne procese u cilju zaštite životne sredine i povećanja energetske efikasnosti - dodao je Tjurdenjev.

U cilju zadovoljenja zahteva kao preduslova dobijanja IPPC dozvole, u Rafineriji nafte su sprovedeni kompleksni projekti na unapređenju zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i povećanja energetske efikasnosti, u koje je uloženo više od 3 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.