NavMenu

Srđan Zlatičanin novi generalni direktor kompanije Frikom

Izvor: Beta Petak, 22.09.2017. 14:31
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Novi generalni direktor beogradskog Frikoma od 1. oktobra biće Srđan Zlatičanin, saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi, Zlatičanin je karijeru u Frikomu započeo pre 17 godina, gde je posle vodeće pozicije u nekoliko regionalnih centara Srbije, poslednjih osam godina proveo na čelu kompanije u Makedoniji.

Zlatičanin je istakao da preuzima stabilnu i moćnu kompaniju u Srbiji i da kao svoj najvažniji zadatak vidi obezbeđenje kontinuiteta rasta Frikoma i jačanje liderske pozicije.

Dosadašnji direktor Frikoma, Gojko Đošić, rukovodio je kompanijom punu deceniju tokom koje je, kako ocenjuju "postigao izvanredne rezultate ove liderske kompanije na tržištu u oblasti sladoleda i smrznute hrane, koja je iz godine u godinu, pod njegovim rukovodstvom, neprekidno beležila rast proizvodnje i distribucije proizvoda". Svoju karijeru nastaviće dalje, takođe u okviru privrednog sektora.

- Ponosan sam da je Frikom od privatizacije 2003. godine do danas izrastao u neprikosnoveno najvećeg prozvođača i distributera industrijskog sladoleda i smrznute hrane u Srbiji i da je apsolutni lider i na tržištima Crne Gore i Makedonije - izjavio je Đošić.


Istakao je da je zahvaljujući profesionalnom i predanom radu, investicijama i unapređenju proizvodnje, nove tehnologije i proizvoda kompanija, Frikom sa prihodom od 18 mil EUR 2003. godine, u 2016. dostigla prihod od čak 103 mil EUR.

Đošić je rekao kako je uveren da kompanija ima stabilnu i perspektivnu budućnost.

Kompanija Frikom, koja je u sastavu hrvatskog Agrokora, u Srbiji ima 960 zaposlenih i 500 sezonskih radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.