NavMenu

Imovina mlina Žitko iz Bačke Topole na dobošu - Ponuđeno i vlasništvo u skopskom Žitko-Exim

Izvor: eKapija Petak, 22.09.2017. 09:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Elena Schweitzer/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju, preradu i promet proizvoda od žitarica Žitko iz Bačke Topole oglasio je prvu prodaju imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem.

Predmet prodaje je imovina preduzeća podeljena u četiri celine.

Prvu celinu čini betonski silos, površine 1.159 kvadrata, čija je početna cena oko 44,8 miliona dinara.

Poslovna zgrada površine 469 metara kvadratnih u Beogradu, druga je oglašena celina. Početna cena ovog dela je oko 10,7 miliona dinara.

Kao posebna celina, prodaje se 100% udela u skopskom preduzeću Žitko-Exim (početna cena oko 7,3 miliona dinara) i oprema za pšenični i kukuruzni mlin koja se nalazi pod carinskim nadzorom, uskladištena u Slobodnoj zoni u Novom Sadu (početna cena oko 6,4 miliona dinara).

Javno nadmetanje zakazano je za 25. oktobar 2017. godine u 12 sati u agenciji Gros u Subotici, a rok za uplatu depozita je 18. oktobar.

Istorijat ovog preduzeća datira iz četrdesetih godina prošlog veka, privatizovano je 2003. godine, a stečaj je uveden u martu tekuće godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.