NavMenu

Najveći svetski lanac vrtića stigao u Srbiju - Francuski Crechinter suvlasnik Predškolske ustanove Trešnjober

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.09.2017. 15:34
Komentari
Podeli
Metju Dvernj i Jelena KrstovićMetju Dvernj i Jelena Krstović
Najveći lanac vrtića u Evropi, francuska kompanija Crechinter, postala je suvlasnik Predškolske ustanove Trešnjober iz Beograda čime je ostvareno prvo strateško partnerstvo u Srbiji u sektoru predškolskog obrazovanja, saopštio je Trešnjober.

Ova predškolska ustanova je time postala jedina u Srbiji koja će u potpunosti ispuniti najviše standarde Evropske unije i evropske prakse koju primenjuje francuski Crechinter, a u isto vreme u njemu će se sprovoditi nacionalni program.

Ugovor o strateškom partnerstvu podrazumeva otvaranje novih vrtića Trešnjobera kako u Beogradu, tako i širom Srbije, inovacije u pogledu rada, kao i razmenu iskustava naših vaspitača sa kolegama iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, Belgije i Luksemburga gde Crechinter posluje.

- Već krajem ove i tokom sledeće godine očekuje se otvaranje nekoliko novih vrtića, a Trešnjober program biće dodatno unapređen u skladu sa poslednjim međunarodnim postignućima na polju neuronauka i dečje pedagogije - izjavila je Jelena Krstović, predsednica Upravnog odbora PU Trešnjober.

- Trešnjober ostaje domaći vrtić, sa direktnom podrškom međunarodne prakse i evropskih standarda i spremni smo da primenimo najnovija znanja u daljem radu.

Metju Dvernj, direktor za Evropu u Crechinteru izrazio je ogromno zadovoljstvo što nakon razvoja širom Evrope ovaj lanac ulazi na tržište Srbije.

- Verujemo da je Trešnjober naš pravi partner, jer delimo istu posvećenost, standarde i lojalnost, kao i želju da dobro i kvalitetno predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju dece. Ovo partnerstvo značajno će unaprediti i modernizovati privatno predškolsko obrazovanje u Srbiji i biti održiv partner u reformi predškolskog sistema u narednim godinama - izjavio je Dvernj.


Predškolska ustanova Trešnjober, osnovana 2001. godine, jedna je od prvih i najvećih u našoj zemlji. Posluje na tri lokacije u Beogradu - na Vračaru, Zvezdari i Altini. Okuplja 350 dece i ima više od 50 zaposlenih u svom timu.

Crechinter će 2017. godinu završiti sa ostvarenim prihodom od prodaje od 100 mil EUR kroz 160 vrtića, okupljajući 4.300 dece u Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Luksemburgu.

SIS Grupa, čiji je Crechinter deo, posluje u oblasti razvoja nekretnina, domova za negu starijih osoba, medicinskih centara i vrtića, kao i u oblasti vinogradarstva i ugostiteljstva. Portfolio nekretnina danas vredi oko 400 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.09.2023.  |  Industrija, Zdravstvo

Vlada Srbije i kompanija Pfizer partneri u BIO4 kampusu

Predstavnici Vlade Srbije i kompanije Fajzer (Pfizer) Srbija danas su potpisali Memorandum o razumevanju, kao potvrdu partnerstva u okviru novog bio-ekonomskog centra u Beogradu pod nazivom BIO4 kampus. Taj centar okupiće akademiju, privatan sektor, startap kompanije i sve druge relevantne činioce, kako bi Srbija postala poznata po inovacijama i nauci, navodi se u saopštenju Fajzera. Premijerka Ana Brnabić je na potpisivanju memoranduma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.