NavMenu

Ruma gradi prečistač otpadnih voda u industrijskoj zoni - Ponude za izvođače do 29. septembra

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2017. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
Kako bi obaveza Vlade Srbije o izgradnji prečistača otpadnih voda za kompaniju Hutchinson u industrijskoj zoni Rumen bila ispoštovana, Opština Ruma raspisala je javnu nabavku za izbor izvođača radova, koja je u toku.

Kako za eKapiju objašnjavaju u ovoj opštini, javna nabavka je raspisana za usluge projektovanja i izgradnju prečistača. Rok za izradu projekta i izvođenje radova je 18 meseci, a otpočinje po stupanju na snagu ugovora o javnoj nabavci.

Predstavnici Ministarstva privrede i opštine Ruma potpisali su ranije ugovor o prenosu 100 miliona dinara kojima Vlada Srbije pomaže izgradnju prečistača otpadnih voda za industrijsku zonu Rumen u Rumi.

Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda gradiće se na površini od 40 ari, a vrednost investicije procenjena je na oko 900.000 EUR.

Predmet javne nabavke je projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje nastaju tokom procesa proizvodnje u fabrici Hutchinson, a koje će obezbediti takav izlazni kvalitet prečišćene otpadne vode da se nesmetano može ispuštati u gradski kanalizacioni sistem, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda za izgranju ovog postrojenja je 29. septembar, a više informacija o tenderu pogledajte OVDE.

Kompanija Hutchinson proizvođač je gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima i proizvodima snabdeva gigante poput kompanija Mercedes, Fiat, Suzuki i Renault.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.