NavMenu

Kineski Camel Group ulaže 30 mil EUR u Rimac automobile

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2017. 14:32
Komentari
Podeli
Najveći azijski proizvođač baterija Camel Group sklopio je ugovor o investiciji 30 mil EUR sa kompanijama Rimac Automobili i Greyp Bikes i njihovim osnivačem i vlasnikom Matom Rimcem. Time je zaključeno najveće direktno strano ulaganje u jednu hrvatsku tehnološku kompaniju, saopštili su iz Rimca.

Od ukupnog uloženog iznosa, prenosi Večernji list, 3 mil EUR ide u Greyp.

Ulaganje će biti upotrebljeno za pokretanje novih proizvoda, širenje proizvodnog kapaciteta i globalno širenje.

- Ulaganje će nam pomoći za dalje ubrzanje rasta, uvođenje novih proizvoda na tržište i proširenje naše globalne prisutnosti. Dva su ključna područja - izgradnja nove vrhunske proizvodne jedinice za tehnološku stranu našeg poslovanja i pokretanje električnog superautomobila nove generacije koji ćemo predstaviti svetu iduće godine -rekao je Mate Rimac.

Direktor Camela Liu Changlai rekao je da su nakon dubinskog proučavanja tržišta zaključili da je Rimac savršeni partner, jer je lider tehnologije električnih vozila na mnogim područjima.

- Tokom brojnih poseta Hrvatskoj, najviše su ostali impresionirani dubokom vertikalnom integracijom u kompaniji - dodao je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.