Izvor: eKapija | Utorak, 19.09.2017.| 19:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Malim preduzećima za nabavku opreme dodeljeno 564,6 miliona dinara - Bespovratna sredstva dobilo 399 privrednika

(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Ministarstvo privrede uspešno je realizovalo Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini, u okviru kojeg je odobreno više od 564,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, uz ukupan iznos investicija u opremu od 2,8 milijardi dinara, navodi se na zvaničnom sajtu ministarstva.

Time je, kako se ističe, zatvoren javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove proizvodne opreme, unapređenje poslovanja i proizvodnje malih preduzeća i preduzetnika u ovoj godini.

Bespovratna sredstva je dobilo 399 privrednika, a najzastupljenije delatnosti su obrada i prerada drveta, metala, proizvodnja tekstila i odevnih predmeta, kao i proizvodnja prehrambenih proizvoda i štampanje.

Zainteresovani koji se nisu uključili u program moći će da se prijave po novom Programu kroz podršku investicijama u privredi koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj.

- Program podrške za nabavku opreme deo je projekta Decenija preduzetništva i predstavlja kombinaciju bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države - navodi se na sajtu ministarstva.

Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama - ProCredit, Halkbank, UniCredit, Societe Generale, Erste banka i Raiffeisen leasing.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.