Izvor: seebiz.eu | Utorak, 19.09.2017.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Intesa traži od Zvijezde 15,39 mil EUR - Hrvatska kompanija garantovala kredit Agrokora

(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Banca Intesa Beograd pokrenula je parnični postupak protiv Zvijezde pred Privrednim sudom u Beogradu, saopštili su danas iz te hrvatske kompanije iz sastava Agrokora.

Parnica je pokrenuta radi isplate po osnovu garancije za obavezu Agrokora, preuzete za kredit iz novembra prošle godine u visini od 15,39 mil EUR.

Vanredna uprava Agrokora je prošle nedelje objavila informaciju o statusima svih parničnih i postupaka prinudne naplate koji se trenutno vode protiv Agrokora i povezanih kompanija u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Engleskoj.

U toj informaciji je takođe bilo objavljeno da je Banca Intesa pokrenula postupak naplate duga protiv Zvijezde, ali i Konzuma, Jamnice, Agrokor Trgovine i PIK-a Vrbovec, ali nisu objavljeni iznosi jamstava.

Takođe je objavljeno da je Banca Intesa podnela predlog za određivanje privremene mere u pogledu udela u kompaniji IDEA koju drži Konzum, a na koje vanredna uprava priprema odgovor.

Banca Intesa je pokrenula i postupak prinudne naplate protiv Agrokora nad njegovim udelom u kompanijama Dijamant, KRON, M-Profil SPV, i Nova Sloga, a vanredna uprava je uložila prigovor i u tom postupku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.