Izvor: RTV | Subota, 16.09.2017.| 16:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

MUP dobio 710 automobila - Početkom 2019. policiji stiže tri nova helikoptera

Ilustracija (Foto: Shi Yali/shutterstock.com)
Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je u subotu (16. septembra 2017. godine) 710 novih automobila koji su predati na korišćenje policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbiji, a vozni park će do kraja godine biti bogatiji za hiljadu vozila.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će početkom 2019. stići i tri nova helikoptera posle 40 godina.

Na svečanoj ceremoniji dodele automobila Stefanović je istakao da se na taj način ulaže u veću bezbednost građana jer će policija biti efikasnija u radu.

- Ovo je značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji. To nam je bio cilj i zadatak, da svaki građanin oseti veću bezbednost. Ulaganjem u uslove za rad policije, ulaže se u bezbednost građana - rekao je on.

Kako je objasnio patrolna vozila namenjena su opštoj i saobraćajnoj policiji, navodeći da je to prvi kontigent vozila, a MUP čeka dodatna isporuka vozila za žandarmeriju, interventnu policiju, policijske stanice.

Kako kaže, saobraćajna policija je dobila vozila sa većim prtljažnikom za opremu, radare i slično, što do sada nisu imali, a istakao je i da će u narednom periodu biti obezbeđene nove "marice", patrolni motocikli, nova vatrogasna i terenska vozila.

- Vozni park će biti bogatiji za više od hiljadu vozila u ovoj godinu. Trudićemo se da dodatno osavremenimo UKP, graničnu policiju i druge jedinice - rekao je Stefanović.

MUP je, prema njegovim rečima, formirao komisiju za rashodovanje starih automobila kojim ima oko hiljadu, a novcem koji će biti obezbeđen od njihove prodaje, biće kupljeni novi automobili.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.