Izvor: Danas | Petak, 15.09.2017.| 08:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mlekara Kuč povećava izvoz u Rusiju - Krajem septembra otvaranje novog skladišnog centra u Kragujevcu

(Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)
Mlekara Kuč Company iz Kragujevca, koja slovi za jednog od najvećih domaćih izvoznika mlečnih proizvoda u Rusiju, upravo je uspostavila saradnju sa trećim poslovnim partnerom na tržištu te zemlje - firmom Dimitrovski moločni zavod (DMZ) iz Moskve, piše Danas.

Tom partneru Kuč već isporučuje 20 tona mlečnih namaza mesečno, a plan je da sada vrednost izvoza u Moskvu posredstvom DMZ-a dostigne milion evra godišnje.

Godinama unazad Kuč Company ruskim firmama Neva milk iz Sankt Peterburga i Ljubimo iz Voronježa istočno od Moskve, isporučuje feta sireve i mlečne namaze u ukupnoj vrednosti od 1,5 mil EUR godišnje.

Direktor kragujevačke mlekare Nenad Radovac za Danas kaže da trenutno prerađuju 80 tona mleka dnevno, te da su proizvodi i finansijski rezultati Kuča u prvih osam meseci ove godine 24% bolji nego u istom period u prošle godine.

- Krajem meseca otvorićemo novi skladišno-distributivni centar u kragujevačkoj Industrijskoj zoni, koji će imati 1.400 paletnih mesta. Reč je o najsavremenijim objektima te vrste, sa protočnim tunelima i liftovima, čijim otvaranjem ćemo otkloniti usko grlo u poslovanju - kaže Radovac uz napomenu da se u narednoj fazi razvoja planira i povećanje proizvodnih kapaciteta mlekare Kuč u kojoj je već zaposleno 300 ljudi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.