NavMenu

Četvrta pošiljka Valjevskog piva otišla u SAD - Uskoro isporuke i u Kanadu

Izvor: Kolubarske.rs Četvrtak, 14.09.2017. 17:33
Komentari
Podeli
(Foto: g-stockstudio/shutterstock.com)
Iz Valjevske pivare put Sjedinjenih Američkih Država krenuo je novi kontejner Valjevskog piva od 24 tone. To je četvrta isporuka za godinu dana i druga u poslednja tri meseca za distributera Valjevskog iz Čikaga. Preko okeana ovoga puta je otpremljeno tzv. malo Valjevsko pivo od 0,33 litra, u brendiranim kartonskim pakovanjima.

- Nije problem prodati jednu količinu robe, ali ako se kupac više nikada ne pojavi, to je već problem - rekao je direktor Aleksandar Rajevac pre godinu dana kada je krenula prva veća isporuka za američko tržište.

Uprkos činjenici da u Čikagu, pa i drugim gradovima, ima skoro svih poznatijih pivskih brendova iz Srbije, Valjevsko pivo je očigledno naišlo na dobar prijem. Osim u Čikagu i državi Ilinois zastupljeno je i u nekoliko susednih država. Većoj potražnji u letnjim mesecima svakako su doprineli tradicionalni skupovi potomaka naših iseljenika.

Tačno pre godinu dana je preko okeana iz Valjevske pivare krenuo šleper sa 23 palete sa skoro 30.000 boca 0,33 i tzv. velikog piva od 0,5 litara.

Tada je direktor Aleksandar Rajevac rekao da je prva isporuka sadržala oko 10.000 flaša i bila je neka vrsta testa, da se vidi kako će probirljivo američko tržište prihvatiti naš proizvod.

- Dobrom prodajom potvrdili smo kvalitet Valjevskog piva, a potvrda kvaliteta je i ova nova porudžbina, koja je tri puta veća od prve isporuke - rekao je Rajevac pre godinu dana.

Iz Valjevske pivare najavljuju da će sledeće nedelje krenuti i prva isporuka limenki za kupca u Kanadi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.