Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 14.09.2017.| 13:24

Novi Sad odustao od prodaje parcela na Novom naselju

(Foto: Janet Faye Hastings/shutterstock.com)
Uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada pre nekoliko dana je odustala od prodaje tri parcele na Novom naselju. Ovo zemljište se nalazilo u još neprobijenoj Ulici Milana Ješića Ibre, odnosno između postojeće benzinske pumpe i budućeg parka koji će izlaziti na Bulevar Evrope.

Početne cene bile su 63,4 miliona, 43 miliona i 62,8 miliona dinara.

U Upravi navode da se od prodaje odustalo jer se priprema novi regulacioni plan Novog naselja, pa će se zbog toga sačekati da urbanisti obave svoj posao, kao i da građani preko javnog uvida predlože šta bi moglo da se uredi u tom delu grada.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je zadovoljan kako ove godine ide prodaja zemljišta i da će se verovatno odustati od nekih prodaja, jer su prihodi Grada po drugim osnovama dobri i nema potrebe da se toliko prodaje.

- Ove godine ide mnogo bolje naplata naknade za komunalno opremanje, jer se mnogo više gradi. Svi ostali prihodi nam omogućavaju stabilnost i možda nema potrebe da prodajemo zemljište koje prema planovima za ovu godinu imamo na spisku - naveo je Vučević.

Novi Sad je od početka godine prodao zemljište u vrednosti od oko 100 miliona dinara i da tek slede ozbiljnije prodaje, prvenstveno prostora starog rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu po ceni od 920 miliona dinara, gde će biti izgrađen tržni centar. Ova licitacija je zakazana za 20. septembar.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.