Izvor: Tanjug | Četvrtak, 14.09.2017.| 15:45

Postavljen kamen temeljac za sportsku halu na Srebrnom jezeru - Vrednost investicije 126 miliona dinara

Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Kamen temeljac za izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru, čije se otvaranje očekuje sredinom sledeće godine, postavili su danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar sporta Vanja Udovičić.

Ukupna procenjena vrednost hale je 126 miliona dinara, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u prethodne dve godine dodelilo 85 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

- Mi želimo da ovo postane ozbiljan turistički centar Srbije, da ovo bude mesto gde će sportisti ne samo iz zemlje, već i čitave Evrope dolaziti i pripremati se. Ovo će biti i centar đačkog i omladinskog sporta i turizma - poručio je Ljajić.

On je precizirao da je ministarstvo u prethodne tri godine u infrastrukturne projekte u Velikom Gradištu uložilo 126 miliona dinara, tačnije za izgradnju košarkaškog kampa Teo, pristan Ram, uključujući i sportsku halu za koju se danas polaže kamen temeljac.

Ministar sporta Vanja Udovičić je istakao da danas Srebrno jezero može da se podiči najboljim košarkaškim terenima opremljenim za sve naše profesionalne, ali i rekreativne sportiste.

On je rekao i da bi u narednom periodu trebalo raditi na razvoju omladinskog turizma na ovoj destinaciji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.