Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.09.2017.| 12:25

Aleksandra Radić i Tomislav Stena novi članovi Izvršnog odbora Erste banke

Aleksandra Radić
Erste banka je dobila dva nova člana Izvršnog odbora - Aleksandra Radić preuzela je upravljanje rizicima i finansijama (CRO/CFO), dok je Tomislav Stena preuzeo ulogu člana Izvršnog odbora zaduženog za operacije (COO). Oni su na tim funkcijama nasledili Franka Majkla Bajca (Frank Michael Beitz), koji će se penzionisati krajem 2017. godine, navodi se u saopštenju banke.

Aleksandra Radić je bila direktorka Sektora upravljanja rizicima u Erste banci u Srbiji od 2007. do 2011. godine, pre nego što je postala članica Izvršnog odbora Sparkasse Banke u Makedoniji, gde je bila zadužena za rizike (CRO). Pre preuzimanja nove funkcije, od 2015. godine bila je članica Izvršnog odbora Erste banke u Crnoj Gori zadužena za upravljanje rizicima i finansijama (CRO/CFO).

Tomislav Stena se pridružio Erste banci u Srbiji nakon 12 godina rada na različitim upravljačkim pozicijama u Erste Group Bank AG – od toga, u poslednjih pet godina bio je na mestu direktora informacionih tehnologija (CIO) Centralnih funkcija Grupe (GCF), a potom u Erste Group IT International, gde je bio generalni direktor. Na novoj poziciji u Erste Banci u Srbiji odgovoran je za sve teme koje su u vezi sa bankarskim operacijama, IT i upravljanjem projektima.

Izvršni odbor Erste Banke sada čine Slavko Carić (CEO), Jasna Terzić (Poslovi sa stanovništvom/HR/Marketing i komunikacije/Imovina), Aleksandra Radić (CRO/CFO) i Tomislav Stena (COO).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.