Izvor: eKapija | Sreda, 13.09.2017.| 16:58

Nacionalni centar za borilačke sportove gradiće se u Košutnjaku

(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Radi se na projektu izgradnje Nacionalnog trening centra za borilačke sportove, rekao je u sredu, 13. septembra gradonačelnik Beograda Siniša Mali i naveo da se radi o centru za sportove poput karatea, džudoa, tekvondoa, rvanja i boksa.

- Plan je da se taj centar nalazi u Košutnjaku, odmah pored Zavoda za medicinu sporta, kako bi svi ti sportovi dobili šansu da na jednom mestu imaju prave uslove za trening i rad. Želimo da promovišemo sport, plemenitost i fer-plej i utičemo na smanjenje nasilja, droge i ostalih negativnih pojava. Želimo da podržimo mlade ljude, da im pomognemo da naprave što bolje karijere, da im damo šansu da pokažu šta znaju i kako da budu uzor mladima - rekao je Mali.

Mali je, prenosi Beoinfo, u Starom dvoru primio delegaciju Bokserskog saveza Srbije, na čelu sa nekadašnjim šampionom Evrope u WBO verziji Nenadom Borovčaninom, povodom organizacije 60. Zlatne rukavice i uloge grada u daljem razvijanju boksa. On je, takođe, prihvatio funkciju predsednika Organizacionog odbora jubilarne 60. bokserske Zlatne rukavice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.