NavMenu

Stečajni upravnik Brodogradilišta Bijela odobrio prodaju imovine konzorcijumu Adriatic Marinas i Damen Shipyards

Izvor: Cafe Del Montenegro Sreda, 13.09.2017. 15:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Xavier Fargas/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić doneo je odluku kojom odobrava prodaju koncesionog kruga konzorcijumu koji čine Adriatic Marinas i Damen Shipyards za 2,65 mil EUR. Odluku je poslao konzorcijumu službenom poštom, prenosi portal CdM, pozivajući se na Dan.

Adriatic Marinas je vlasnik Porto Montenegra, dok je Damen holandska firma koja se bavi remontom i brodogradnjom i jedna je od uspešnijih u svetu na tom polju.

- Poverioci imaju pravo žalbe na odluku koju sam doneo. Ako se niko ne bude žalio, odluka postaje pravosnažna, nakon čega se potpisuje ugovor sa konzorcijumom, koji ima 70 dana nakon potpisivanja ugovora da uplati novac. Konzorcijum je obavezan da potpiše ugovor i uplati novac - rekao je za Dan Ostojić, prenosi CdM.

Za 2,65 mil EUR vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Holandije dobijaju svu imovinu u koncesionom krugu, osim upravne zgrade. Dobijaju i opremu koja je usko povezana sa tim objektima.

Adriatic Marinas i Damen planiraju da se u Bijeloj bave remontom jahti i megajahti.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.