Izvor: eKapija | Sreda, 13.09.2017.| 13:18

Beogradski centar najbolji u Evropi u okviru Berlitz lanca škola stranih jezika

Beogradski centar jedne od najpoznatijih i najstarijih škola stranih jezika na svetu - Berlitz, ocenama stručne komisije poneo je titulu najboljeg evropskog centra za strane jezike u okviru lanca koji čini više od 600 škola u 70 zemalja širom sveta. Titula najboljeg centra u Evropi dodeljuje se školi za koju se utvrdi da je svojim polaznicima obezbedila najkvalitetniju nastavu i najefikasnije učenje stranih jezika, saopštio je beogradski centar stranih jezika.

Škola u Beogradu jedna je od retkih koja je dvostruki laureat ove laskave titule. Naime, ovo priznanje dodeljeno je beogradskom centru i 2015. godine.

Kako je navedeno, Berlitz je najstariji lanac škola stranih jezika na svetu osnovan još 1878. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Interesatno je da se Beograd nalazio među prvim evropskim prestonicama u kojima je početkom 20. veka otvorena Berlitz škola. Po ugledu na London, Pariz i Beč, u Beogradu je već 1914. godine počela da radi Berlitzova škola stranih jezika koju su pohađali viđeniji žitelji srpske prestonice željni kosmopolitizma i evropskih vrednosti. Rad škole prekinut je na početku Drugog svetskog rata, a obnovljen pre 13 godina.

Školu jezika Berlitz u Beogradu pohađalo je od 2004. godine više od 11.000 polaznika, od čega su više od 2.500 deca predškolskog i školskog uzrasta.

Među Berlitzovim učenicima širom sveta nalazili su se neki od najviđenijih ljudi sveta: car Nikolaj Drugi, španski kralj Alfonso Trinaesti, engleska princeza Ana i Vojvoda od Vindzora, predsednici SAD Džon Kenedi i Džimi Karter, francuski predsednik Fransoa Miteran, pevači Džon Lenon, Ela Ficdžerald, Džoan Baez, Šer, Edit Pjaf, Dajana Ros, Selin Dion, Enriko Karuzo, kao i glumci Meril Strip, Marlon Brando, Antonio Banderas, Havier Bardem, Ketrin Hepbern, Natali Vud, Melani Grifit, Robin Vilijams, Žerar Depardje, Iv Montan, Piter O Tul, Sonja Braga...
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.