NavMenu

Manjinski akcionari preduzeća Energoprojekt Entel traže vanrednu skupštinu

Izvor: eKapija Sreda, 13.09.2017. 09:07
Komentari
Podeli
(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
Grupa manjinskih akcionara drustva Energoprojekt Entel zahtevala je u utorak (12. septembra 2017. godine) da Odbor direktora tog javnog društva zakaže vanrednu skupštinu akcionara, nakon što je Komisija za hartije od vrednosti 6. septembra utvrdila da Energoprojekt Holding i Napred razvoj nemaju pravo glasa po osnovu vlasništva nad Entelom.

Energoprojekt Holding poseduje 364.453 komada akcija preduzeća Energoprojekt Entel, odnosno 86,26%, a Napred Razvoj 203 komada akcija, odnosno 0,05%.

- Uverenja smo da je potrebno bez odlaganja preduzeti adekvatne aktivnosti u cilju zaštite najboljih interesa svih akcionara javnog društva Energoprojekt Entel, kao i akcionara matičnog društva Energoprojekt Holding - navodi se u saopštenju Grupe manjinskih akcionara javnog društva Energoprojekt Entel.

Komisija za hartije od vrednosti je donela odluku da blokira glasačka prava Energoprojekt holdinga u njegovim zavisnim preduzećima – Energoprojekt Garantu i Energoprojekt Entelu s obzirom na to da kompanija Napred sa povezanim licima nije dala ponudu za preuzimanje ovih kompanija u skladu sa zakonom. Komisija je naložila Centralnom registru hartija od vrednosti da po prijemu rešenja blokira glasačka prava ovih akcionara, dok je Napredu i povezanim licima dat rok od 30 dana da objave ponude za preuzimanje u skladu sa zakonom, objavljeno je ranije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.