Izvor: N1 | Sreda, 13.09.2017.| 15:56

MIHAJLOVIĆ: Koridor 10 gotov do kraja februara 2018.

Zorana Mihajlović
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će kompletan Koridor 10 biti gotov do kraja februara 2018.

Mihajlović je, gostujući u utorak (12. septembra 2017. godine) u Pressingu televizije N1, podvukla da je u prethodnih pet godina izgrađeno više od 160 kilometara autoputa uz ocenu da je to "fantastičan rezultat".

Mihajlović je rekla da će samo ove godine u saobraćaj biti pušteno ukupno gotovo 100 kilometara autoputa. Ovog proleća je na Koridoru 11 u saobraćaj pušteno već 12 kilometara autoputa, u subotu (16. septembra 2017. godine) se očekuje puštanje 31 kilometra autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada, dok će do kraja godine biti otvorene i deonice Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig, ukupne dužine 51 kilometar.

Ipak, uprkos ranijim obećanjima, Koridor 10 neće biti završen do kraja godine, ali bi, prema rečima ministarke, trebalo da bude gotov početkom naredne godine.

- Grdelička klisura ne može da bude završena do Nove godine, može do februara. Za mene je Koridor 10 završen. Grdelička klisura je 24 kilometra teškog dela, imate delove koji su gotovi, i mi smo na samom kraju - poručila je ministarka i navela da su u Grdeličkoj klisuri radovi i noću u toku i da je, prema oceni stručnjaka, to danas najteže gradilište u Evropi.

Mihajlović je istakla da je kroz Srbiju ove godine prošlo 12 miliona automobila više nego 2014. godine, te da smatra da je to rezultat izgradnje infrastrukture, jer vozači više ne zaobilaze Srbiju zbog nedostatka puteva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.