NavMenu

Beograd uvršćen na kartu novog izdanja popularne društvene igre "Monopol" - svrstan u drugu, najskuplju zonu, na tabli

Izvor: Blic Sreda, 20.08.2008. 18:48
Komentari
Podeli

Beograd je definitivno uvršćen na kartu novog izdanja popularne društvene igre "Monopol" i, pošto se na rang listi 70 svetskih gradova našao na četvrtom mestu, svrstan je u drugu najskuplju zonu na tabli.

Konačni rezultati glasanja za najuži krug od 22 grada, koje je u januaru i februaru 2008. godine obavljano preko "Monopolovog" sajta, proglašeni su 20. avgusta u celom svetu, a u Beogradu su ih obznanili predstavnici firme "Kozmolina". Novo izdanje igre, prvi put jedinstveno za sva tržišta, biće u prodaji od 26. avgusta u 50 zemalja na 37 jezika, rekla je marketing menadžerka "Kozmoline" Snežana Radulović na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Medija centru.

- Borimo se protiv monopola, ali ovde nam je lepo - rekao je promoter Voja Nedeljković povodom uvršćivanja Beograda na tablu "Monopola", koja sadrži 22 zemljišta-gradova grupisanih po kriterijumu vrednosti u osam zona.

U najskupljoj, tamnoplavoj zoni su Montreal i Riga; u zelenoj zoni su Kejptaun, Beograd i Pariz, u žutoj Jerusalim, Hong Kong i Peking, a u crvenoj London, Njujork i Sidnej. U narandžastoj zoni su Vankuver, Šangaj i Rim; u magenta zoni su Toronto, Kijev i Istanbul, u svetloplavoj Atina, Barselona i Tokio, a u najjeftinijoj, braon zoni nalaze se Tajpej i Gdanjsk.

Novo izdanje Monopola pod nazivom "Ovde i sada: svetsko izdanje" sadržaće nekoliko izmena u dizajnu, a kartice "šansa" i "prilika" davaće, pored ostalog, mogućnost učestvovanja u važnim kulturnim dešavanjima u svetu.

Voja Nedeljković je najavio da će Srbija, u čast proslave izlaska prvog globalnog izdanja "Monopola", učestvovati 27. avgusta u pokušaju postavljanja svetskog rekorda i ulaska u Ginisovu knjigu rekorda njamasovnijim simultanim igranjem ove društvene igre ikada.

Ova akcija će se obavljati u šatorima na Trgu Nikole Pašića u Beogradu i trgovima Novog Sada i Niša, s početkom u 16 sati - kad i u drugim mestima na planeti. Prijavljivanje se može obaviti preko sajta http://www.kozmolina.com/, ili slanjem SMS-ova, od 21. do 25. avgusta, na broj 6236 za sva tri GSM operatera.

Tekst poruke treba da glasi MG_BG, za Beograd, MG_NS za Novi Sad ili MG_NI za Niš; cena poruke je 10 dinara + PDV. Pre toga, od 14.30 biće organizovano igranje drugih društvenih igara, s obzirom da se, prema rečima Voje Nedeljkovića, takve igre sve manje igraju u Srbiji, u poređenju sa drugim zemljama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.