NavMenu

Razvoj Youth Creative Polisa u Novom Sadu odvijaće se kroz pet tačaka - Kineska četvrt bez zone stanovanja

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2017. 17:26
Komentari
Podeli
Sadašnji izgled Kineske četvrtiSadašnji izgled Kineske četvrti
Posle gotovo tri meseca učestalih istraživanja, anketa, fokus-grupa i javnih rasprava stručne, ali i najšire javnosti, doneseni su zaklјučci o dalјem razvoju Youth Creative Polisa, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u pripremi grada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, objavljeno je na sajtu Grada Novog Sada.

Kako je navedeno, dalji razvoj nekadašnjeg industrijskog kompleksa Petar Drapšin, odnosno budućeg Youth Creative Polisa, odvijaće se kroz pet tačaka.

Planom detalјne regulacije sačuvano je arhitektonsko i industrijsko nasleđe bivšeg industrijskog kompleksa Petar Drapšin, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, u Youth Creative Polisu biće smeštene sve delatnosti definisane u Akcionom planu primene kulturnih i kreativnih industrija, kao i sve uslužne delatnosti, uklјučujući i uslužne zanate, koje ovim planom nisu definisane, ali koje doprinose i učestvuju u kulturno-umetničkoj i kreativnoj produkciji. Time se isklјučuje mogućnost namene kompleksa tzv. Kineske četvrti za zonu stanovanja, tržnih centara, kao i korišćenje ovog prostora u sportsko-rekreativne i magacinske svrhe.

Predviđeno je i osnivanje Saveta za razvoj Youth Creative Polisa koji će Radnoj grupi za infrastrukturu i kapitalna ulaganja pomoći u dalјem definisanju preciznijih kriterijuma, obaveza i odgovornosti svih budućih aktera u omladinsko-kreativnom distriktu, kao i modele za njihovu ekonomsku održivost. Ovaj Savet će činiti predstavnici nadležnih gradskih uprava i Radne grupe za kapitalna ulaganja i infrastrukturu, predstavnici zanatlija i kulturno-umetničke i kreativne produkcije koji svoju delatnost obavlјaju u ovoj četvrti, kao i predstavnici OPENS-a i Fondacije Novi Sad 2021.

Kako se dodaje, na inicijativu Fondacije Novi Sad 2021 formiraće se ekspertski tim koji će biti na raspolaganju Savetu za razvoj YCP-a i Radnoj grupi za infrastrukturu i kapitalna ulaganja u dalјem formulisanju kriterijuma, održivosti i razvoja, a na osnovu svog iskustva i svetski prepoznate teorije i prakse.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.