Izvor: eKapija | Utorak, 12.09.2017.| 14:48

Ekonomsko-trgovinska škola u Prijepolju dobija sportsku salu posle tri decenije

Fiskulturna sala u prijepoljskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi biće renovirana i opremljena zahvaljujući sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske koje su preko razvojnog programa Evropski PROGRES za radove izdvojile 70.000 EUR. Rekonstrukcija objekta površine 250 kvadratnih metara, predviđa sve neophodne građevinske i molerske radove, sanaciju plafona i poda, zamenu instalacija, stolarije i bravarije, a nabaviće se i moderni sportski rekviziti.

- Fiskulturna sala u ovoj školi se ne koristi za svoju namenu već više od tri decenije, a njenim renoviranjem će više od 1.000 đaka osnovnih i srednjih škola i oko 400 predškolaca iz Prijepolja dobiti adekvatne uslove za bavljenje fizičkim aktivnostima i sportom - rekao je Ermedin Duran, direktor Ekonomsko–trgovinske škole.

Kako je dodao u moderno opremljenoj sali moći će da treniraju i sportski klubovi, a rešiće se i problem bezbednosti učenika jer se najveći broj časova fiskulture održava u Hali sportova kraj Gimnazije.

Planirano je da radovi budu završeni za dva meseca, a izvođač radova je građevinska firma Dekor invest d.o.o. iz Priboja, dok će opština Prijepolje obezbediti tehnički nadzor i inspekcijski pregled.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.