NavMenu

cargo-partner otvara logistički centar u Sofiji početkom 2018.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.09.2017. 15:40
Komentari
Podeli
Kompanija cargo-partner planira početkom 2018. godine otvaranje modernog logističkog centra u blizini aerodroma u Sofiji, čija gradnja je u toku. Investicija vredna 30 miliona leva (više od 15,3 mil EUR) obezbediće zapošljavanje više od 20 ljudi, saopšteno je iz kompanije.

U skladu sa korporativnim planom cargo-partnera, koji se ogleda u proširenju skladišnih kapaciteta na globalnom nivou, trenutno je u fokusu izgradnja novog logističkog centra u Sofiji. Ovaj centar prostiraće se na više od 16.500 m2, imaće 22.000 paletnih mesta, kao i kancelarije na površini od 2.000 kvadrata. Novi objekat biće izgrađen pored već postojećeg, koji se prostire na 10.000 m2 i posluje od 2015. godine.

Lokacija blizu aerodroma u Sofiji pruža direktne veze sa metro stanicom i železničkim linijama, kao i lak pristup autoputu.

Skladište će biti posebno pogodno za skladištenje vangabaritnog tereta i rezervnih delova, kao i vredne i carinske robe. Objekat će imati temperaturni opseg od +5 do +25°C.

- Nakon započete izgradnje modernog informativnog logističkog centra u Beču, novo skladište u Sofiji je drugi važan korak u ekspanziji naših logističkih kapaciteta širom Evrope - rekao je generalni direktor cargo-partnera Stefan Krauter.


Anton Stoykov, direktor kompanije u Bugarskoj, istakao je da cargo-partner koristi najnovije tehnološke trendove u logistici i vrhunsku opremu koja klijentima nudi ne samo skladištenje, već potpuno logističko rešenje prilagođeno njihovim zahtevima.

Aktuelne investicije kompanije cargo-partner obuhvataju i nedavno proširenje skladišta u Dunajskoj Stredi, u Slovačkoj, na ukupno 20.000 paletnih mesta, kao i planirano otvaranje logističkog centra sa više od 6.000 paletnih mesta u nemačkom gradu Hamburgu, u oktobru ove godine. Takođe, u planu je i izgradnja novog skladišta sa 20.000 paletnih mesta u Ljubljani (Slovenija) u 2018. godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.