NavMenu

MUP nabavlja Huawei kamere i softvere

Izvor: N1 Ponedeljak, 11.09.2017. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: Longchalerm Rungruang/shutterstock.com)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Mengom Đijendžuom.

Stefanović kaže da je s Mengom razgovarao o borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da će MUP, koji je počeo da sarađuje sa kineskom kompanijom Huawei, kroz sistem kamera imati bolju kontrolu saobraćaja i efikasnije sprečavanje krivičnih dela.


- Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je saradnju sa kompanijom Huawei kroz strateški projekat Bezbedan grad, koji će omogućiti da kroz bolji sistem kamera i različitih softvera bolje kontrolišemo protok saobraćaja, borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala i da koristeći ovu naprednu tehnologiju budemo što efikasniji u otkrivanju i sprečavanju različitih krivičnih dela - precizirao je Stefanović posle sastanka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.