NavMenu

Članstvo Srbije u STO važno i za iskorak ka EU

Izvor: Tanjug Četvrtak, 07.09.2017. 12:25
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/klenger)
Potpredsednik vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić i novi šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrizi saglasili su se na današnjem sastanku da bi članstvo Srbije u Svetskoj trgovinskoj organizaciji bilo važan iskorak u procesu pridruživanja EU.

Takođe, članstvo u STO bilo bi i snažna poruka stranim ulagačima da je Srbija stabilna i predvidiva investiciona destinacija, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ljajić i Fabrizi su razgovarali o članstvu Srbije u STO i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

Fabrizi je istakao spremnost da EU po oba ova pitanja pruži ekspertsku i svaku drugu pomoć Srbiji.

Ljajić je upoznao Fabricija i sa aktivnostima Srbije i zemalja CEFTA sporazuma na otklanjanju vancarinskih barijera i stvaranju zajedničkog ekonomskog prostora.

Na sastanku je konstatovano da je EU najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, da je učešće EU u ukupnom izvozu Srbije 67%, kao i da je pokrivenost uvoza izvozom dostigla istorijski maksimum od više od 80%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.