NavMenu

Otvoren program podrške socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih - Rok za prijave 29. septembar

Izvor: eKapija Sreda, 06.09.2017. 13:32
Komentari
Podeli
(Foto: aslysun/shutterstock.com)
U okviru nemačko-srpske razvojne saradnje, u toku je realizacija projekta pod nazivom Podsticanje zapošljavanja mladih koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Smart kolektiva, nezaposlenost mladih predstavlja izuzetno veliki problem u Srbiji i u 2016. godini stopa nezaposlenosti među ovom društvenom grupom iznosila je 34,9%. U skladu sa glavnim ciljem projekta - da pruži podršku mladima da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i da se zaposle, socijalno preduzetništvo je prepoznato kao inovativan način za prevazilaženje problema i pokrenut je program podrške socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih.

Program se sprovodi u saradnji sa Smart kolektivom i usmeren je na pružanje podrške socijalnim preduzećima koja zapošljavaju mlade uzrasta od 18 do 35 godina, zapošljavaju i radno angažuju mlade iz ranjivih grupa ili doprinose zapošljavanju mladih kroz svoje aktivnosti. Za učešće u programu biće odabrano do 20 socijalnih preduzeća, koja će tokom 2018. godine dobiti podršku.

Program je jedinstvena prilika za preduzeća da dobiju dugoročnu stratešku konsultantsku pomoć u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, uspostave saradnju sa GIZ-om i konkurišu za nabavku opreme, sirovina i drugih osnovnih i obrtnih sredstava tokom trajanja podrške, kao i da se povežu sa sličnim preduzećima u Srbiji.


Konkurs je otvoren do 29. septembra 2017. godine, a više informacija i konkursnu dokumentaciju možete pogledati OVDE.

Prema poslednjem mapiranju, u Srbiji posluje oko 1.200 socijalnih preduzeća, od čega je 60% usmereno na ekonomsko osnaživanje i zapošljavanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.