Izvor: eKapija | Sreda, 06.09.2017.| 13:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren program podrške socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih - Rok za prijave 29. septembar

(Foto: aslysun/shutterstock.com)
U okviru nemačko-srpske razvojne saradnje, u toku je realizacija projekta pod nazivom Podsticanje zapošljavanja mladih koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Smart kolektiva, nezaposlenost mladih predstavlja izuzetno veliki problem u Srbiji i u 2016. godini stopa nezaposlenosti među ovom društvenom grupom iznosila je 34,9%. U skladu sa glavnim ciljem projekta - da pruži podršku mladima da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i da se zaposle, socijalno preduzetništvo je prepoznato kao inovativan način za prevazilaženje problema i pokrenut je program podrške socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih.

Program se sprovodi u saradnji sa Smart kolektivom i usmeren je na pružanje podrške socijalnim preduzećima koja zapošljavaju mlade uzrasta od 18 do 35 godina, zapošljavaju i radno angažuju mlade iz ranjivih grupa ili doprinose zapošljavanju mladih kroz svoje aktivnosti. Za učešće u programu biće odabrano do 20 socijalnih preduzeća, koja će tokom 2018. godine dobiti podršku.

Program je jedinstvena prilika za preduzeća da dobiju dugoročnu stratešku konsultantsku pomoć u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, uspostave saradnju sa GIZ-om i konkurišu za nabavku opreme, sirovina i drugih osnovnih i obrtnih sredstava tokom trajanja podrške, kao i da se povežu sa sličnim preduzećima u Srbiji.

Konkurs je otvoren do 29. septembra 2017. godine, a više informacija i konkursnu dokumentaciju možete pogledati OVDE.

Prema poslednjem mapiranju, u Srbiji posluje oko 1.200 socijalnih preduzeća, od čega je 60% usmereno na ekonomsko osnaživanje i zapošljavanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.