NavMenu

Na međunarodnom sajmu WorldFood u Moskvi 15 kompanija iz Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 06.09.2017. 11:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizuju nastup 15 domaćih kompanija iz sektora proizvodnje i prerade voća i povrća, konditorskih i eko proizvoda, mesnih prerađevina i pića, na međunarodnom sajmu prehrane WorldFood, koji se od 11. do 14. septembra održava u Moskvi.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, proizvodne i izvozne kapacitete na sajmu u Moskvi predstaviće Agroprom Gornji Tavankut, Bahus Paraćin, Carnex Vrbas, Ćirić Agro Titel, EkoAgri Srbija Bela Crkva, GMP Jarmenovci, ITN Groupe Beograd, Jaffa Crvenka, Jugprom Leskovac, Lučić Groupe Sombor, Mirax Agrar Beograd, Vino Župa, PIK Južni Banat Bela Crkva, Pionir Subotica, Zlatiborac Mačkat.

- WorldFood je odlična prilika za kompanije iz Srbije da predstave svoju ponudu najvećim regionalnim kupcima prehrambenih proizvoda, uspostave kontakte i sklope poslovne aranžmane - navodi se u saopštenju PKS-a.

Prošle godine srpske firme na sajmu u Moskvi dogovorile su nove poslovne aranžmane vredne preko 7 mil EUR.

Organizatori izložbe Srbije i nastupa domaćih kompanija u okviru Nacionalnog štanda su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku UNDP Srbija u okviru Projekta "Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru".

WorldFood Moscow je jedan od vodećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Postoji već više od 20 godina i održava se na više od 56.000 m2 u okviru sajamskog izložbenog prostora Expocentar. U 2016. godini sajam je posetilo oko 29.000 posetilaca iz 89 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.400 izlagača iz 65 zemlje sveta.

Ruska Federacija je treći trgovinski partner Srbije. U prvih šest meseci 2017, robna razmena dostigla je skoro 1,3 mlrd USD. Izvoz iz Srbije na rusko tržište vredeo je 471 mil USD i veći je za 24,1% nego u prvom polugođu 2016. Očekuje se da do kraja godine izvoz u Rusiju premaši milijardu dolara. U sektoru prehrane Srbija beleži rast izvoza voća i povrća, mlečnih proizvoda i napitaka, mesa i mesnih prerađevina, navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.