NavMenu

Kruševac, Aleksandrovac, Brus i Varvarin dobijaju kontejnere i kante za razdvajanje otpada

Izvor: eKapija Utorak, 05.09.2017. 17:33
Komentari
Podeli
(Foto: dogi/shutterstock.com)
Kruševac, Aleksandrovac, Brus i Varvarin uskoro bi trebalo da dobiju kontejnere, kante i vozila za prikupljanje i prevoz meštovitog otpada. Postaviće se kontejneri za prikupljanje stakla, papira, kartona i pet ambalaže koji će biti nabavljeni kroz projekat "Razvoj sistema odvojenog prikupljanja otpada za reciklažu".

Projekat sa oko 250 hiljada EUR finansira nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a cilj je da se unapredi upravljanje komunalnim otpadom ali i da se stvore preduslovi da se u sektoru reciklaže zaposli određeni broj socijalno ugroženih stanovnika.

- Projekat je počeo, raspisan je tender za nabavku opreme – kontejnera za prikupljanje meštovitog otpada: stakla, papira, kartona i pet ambalaže i kanti za individualna domaćinstva - rekla je zamenica menadžera Otvorenog regionalnog fonda jugoistočna Evropa Amira Omanović dodavši da će osim toga za Kruševac i tri opštine biti nabavljeno i po jedno vozilo za prikupljanje otpada, prenosi Beta.

Govoreći o značaju projekta, prenosi sajt Grada Kruševca, zamenica gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević je istakla da će na taj način biti obezbeđena nabavka posuda i vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Takođe, doprineće se unapređenju upravljanja komunalnim otpadom u skladu sa principima cirkularne ekonomije i ublažavanja efekata klimatskih promena, a radiće se i na komunikaciji sa građanima i njihovoj edukaciji o načinu razdvajanja otpada u domaćinstvima ( staklo, papir, PET ambalaža...).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.