Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.09.2017.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Delta u maju 2018. otvara tržni centar u Varni - Ugovor sa bugarskim AP Investments vredan 120 mil EUR (FOTO)

Kompanija Delta Real Estate, deo Delta holdinga, potpisala je danas sa bugarskom kompanijom AP Investments ugovor o akviziciji tržnog centra u Varni, drugom po veličini gradu u Bugarskoj i važnom turističkom centru na Crnom moru.

Ugovor je vredan 120 mil EUR, a tržni centar čija će se gradnja finalizovati u partnerstvu sa bugarskom kompanijom, zvaće se Delta Planet.

Završni radovi na objektu počinju ovih dana i izvodi ih bugarska kompanija Planex. Očekuje se da budu završeni do maja sledeće godine, za kada je predviđeno i otvaranje tržnog centra.

- Delta Real Estate nastavlja svoje strateško širenje u oblasti nekretnina. Zadovoljstvo mi je da mogu zvanično da najavim otvaranje još jednog gradilišta u zemlji Evropske Unije, u Bugarskoj - rekla je nakon potpisivanja ugovora generalna direktorka te kompanije Zorana Ždrale Burlić.

Ona je navela da će novi šoping-mol Delta Planet u Varni imati tri sprata i tri podzemne etaže za parkiranje.

- U tržnom centru biće i oko 160 lokala različite namene, dok će bioskop sa 12 sala biti najveći u Bugarskoj - rekla je Zorana Ždrale Burlić.

Planirano je i dovođenje novih, svetski poznatih modnih brendova, a posebno je istaknuta i zelena bašta na krovu, sa pogledom na grad i Crno more, što će, kako kažu, objekat "činiti jedinstvenim u okolini".

AP Investments ulaže u zdravstveni sektor u Srbiji?

Partner kompanije Delta u ovom poslu - AP Investments iz Sofije, na čijem čelu su dvoje poznatih bugarskih preduzetnika, Angel Angelov i Peter Dudolenski, već poseduje veliki broj investicija u oblasti razvoja nekretnina, zdravstva, trgovine i maloprodaje u Bugarskoj.

Fotogalerija
Delta Planet u Varni

Jedan od čelnika te kompanije Peter Dudolenski kaže da je "siguran da će projekat sa Deltom biti odličan" i navodi da su za projekat već zainteresovane velike inostrane kompanije.

On je dodao i da očekuje da Delta bude njihov dugoročni strateški partner u Bugarskoj, baš kako je u zdravstvenom sektoru to turski Acibadem. Bugarska i turska kompanija, naime, zajedno vode Acibadem City Clinic, ubedljivo najveći privatni zdravstveni sistem u Bugarskoj, a nije iskučeno da se ta saradnja prenese i na Srbiju.

Angel Angelov iz AP Investmentsa, istovremeno i prvi čovek Acibadem City Clinic, je odgovarajući na pitanje predsednika Delta holdinga Miroslava Miškovića na današnjoj konferenciji u Beogradu, rekao da je Srbija interesantno tržište u zdravstvenom sektoru, te da intenzivno razmatraju ulazak.

- Uskoro bi mogli i zvanično da najavimo naše ulaganje u Srbiju u oblasti zdravstva - naveo je Angelov.

U Delta holdingu međutim, nisu želeli da komentarišu moguće zajedničko učešće za bugarskom kompanijom i na ovom projektu.

Gradnja tržnog centra u Nišu kreće u februaru, projekti u Beogradu "na čekanju"

Delta holding je u junu ove godine počeo izgradnju šoping mola Delta Planet i u Banjaluci, dok je hotel Intercontinetal u Ljubljani nedavno primio prve goste, a zvanično otvaranje očekuje se 27. septembra.

Viši potpredsednik Delta holdinga Marija Desivojević Cvetković rekla je da će Delta u februaru naredne godine početi da gradi i tržni centar u Nišu, a da se za tri projekta u Beogradu, među kojima je i tržni centar na Autokomandi, i dalje čekaju dozvole.

M.V.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.