Izvor: eKapija | Petak, 15.08.2008.| 13:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Dečja šuma" - učesnici internacionalnog dečjeg kampa "Vienna Insurance Grupe" pomažu očuvanju prirode

(Foto: b)

Deca iz cele centralne i istočne Evrope koja svoj raspust provode u Dečjem kampu "Vienna Insurance Grupe" (VIG) u Bad Goisernu u Austriji, juče (14. avgust 2008. godine) su zasadila oko 400 mladica smrče i ariša u oblasti Kain – Mitermos i tako pokazali da su usvojili i pokazali u praksi svoj aktivan odnos prema zaštiti životne sredine, navedeno je u saopštenju kompanije VIG.

Skoro dva hektara šume, koja su prošle godine stradala u oluji "Kiril" ponovo su pošumljena zahvaljujući vrednim rukama oko dve stotine dece iz 23 zemlje, među kojima se nalazi i deo grupe od 38 mališana iz Srbije.

Predškolci i osnovci, čiji su roditelji zaposleni u nekom od preko 40 osiguranja iz centralne i istočne Evrope, koja su deo "Vienna Inssurance Group", već drugu godinu za redom provode svoj tronedeljni raspust (od 3 do 16. avgusta) u VIG dečijim kampovima u Bad Goisernu i Strebersdorfu.

Ideja kampa je širenje prijateljstva kroz upoznavanje drugih zemlja i kultura, ali i usvajanje novih znanja o temama savremenog doba, kao što je to ove godine – zaštita životne sredine. Osim aktivnog odmora, u koji su uključene aktivnosti kao što su rafting, planinarenje, plivanje, brojni izleti na glečere, poseta Beču, deca stvaraju i kasnije, po povratku u svoji zemlju, neguju prijateljstva sa vršnjacima iz celog regiona, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.