Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.09.2017.| 10:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kragujevac dobija Studiju saobraćaja grada

Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com )
Grad Kragujevac i JP Urbanizam Kragujevac započeli su izradu Studije saobraćaja grada Kragujevca za potrebe novog Generalnog urbanističkog plana, objavljeno je na sajtu grada.

Tim povodom, na teritoriji grada Kragujevca će se u periodu od 5. do 7. septembra obaviti brojanje saobraćaja, treći put u poslednjih 30 godina. Brojanje će sprovesti JP Urbanizam Kragujevac sa učenicima i profesorima Politehničke škole u Kragujevcu, na više od 20 raskrsnica u gradu i prilazima državnih puteva.

U sklopu cele akcije biće sprovedena anketa među građanima, preko mesnih zajednica i među zaposlenima u javnom sektoru. Na taj način građani će imati priliku da, putem odgovora na postavljena pitanja, aktivno učestvuju u izradi Studije, da ukažu na eventualne probleme i predlože nova rešenja u oblasti saobraćaja.

Nakon saobraćajnih istraživanja 1990. i 2002. godine, ovo su prva istraživanja koje JP Urbanizam Kragujevac sprovodi u ovom obimu.

Rezultati istraživanja biće iskorišćeni za unapređenje saobraćajnih rešenja na makro planu, odnosno području grada, kao i za analiziranje manjih saobraćajnih zona i pojedinačnih raskrsnica, navedeno je na sajtu Grada Kragujevca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.