Izvor: Beta | Petak, 01.09.2017.| 16:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

U oktobru odluka da li će biti povećan neoporezivi deo plata

(Foto: Robert Petrovic/shutterstock.com)
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak(1. septembar 2017. godine) da će početkom oktobra biti objavljeno da li će biti povećan neoporezivi deo zarada, kada se urade procene efekata povećanja plata i penzija na budžet i primene novih mera za povećanje bruto domaćeg proizvoda (BDP).

- U ovom trenutku računamo fiskalne efekte eventualnog povećanja minimalne cene rada kao i povećanja plata i penzija i najvažnijih infrastrukturnih projekata planiranih za 2018. godinu - kazala je Brnabić.

Ona je istakla da će se na osnovu procene tih efekata na budžet znati da li je moguće smanjenje poreza, odnosno povećanje neoporezivog dela plata.

Dodala je da su mere za povećanje BDP-a spremne, ali da se procenuju njihovi efekti na ukupne ekonomske reforme.

Komentarišući postupanje Vlade u zaštiti Agrokorovih firmi u Srbiji, premijerka je rekla da se radi sve da njihovo poslovanje ostane stabilno i da se u saradnji s Narodnom bankom Srbije zaštite dobavljači i cela privreda.

- Mislim da smo u tome uspešni. Važno je da se kapital srpskih firmi u sastavu Agrokora ne odliva iz Srbije - rekla je Ana Brnabić.

Ona je najavila da će na inicijativu privrednika biti održan još jedan sastanak sa članovima NALED-a na kojem će se razgovarati o monetarnoj politici, odnosno o jakom dinaru.

- Mišljenja o jakom dinaru su podeljena, nekima odgovara, a nekima ne, u zavisnosti od toga da li su uvoznici ili izvoznici. Videćemo koje je najbolje rešenje koje će ekonomsku politiku Srbije da učiniti jačom - rekla je Brnabić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.