Izvor: eKapija | Petak, 01.09.2017.| 13:15

Razvoj 3D modela uz pomoć CADCAM rešenja - Studentska formula Zastava 17 iz Kragujevca briljirala na takmičenju u Mađarskoj

Studentska formula Zastava 17 iz Kragujevca je jedini projekat iz Srbije na takmičenju u mađarskom gradu Gyor (17. do 20. avgusta), u delu gde se ocenjuje direktna integracija inženjerskih znanja u samo vozilo. Iako su im konkurenti bili studenti iz zemalja sa razvijenijim ekonomijama i samim tim mnogo većim budžetima, Kragujevčani su briljirali, jer ih je u odnosu na većinu ostalih takmičara, izdvajala činjenica da su u izradi svoje formule, od projektovanja do proizvodnje, učestvovali apsolutno sami. Kompletan razvoj 3D modela vozila studentske formule Zastava 17 realizovan je u okviru softverskog paketa CATIA V5R21.

Beogradska kompanija CADCAM Data prepoznala je ambiciju naših budućih stručnjaka i fakultetske učionice u kojima je formula projektovana, kompletno opremila sa CATIA softverskim rešenjima omogućivši tako studentima da iskažu svoja inženjerska znanja na najboljem programskom rešenju za 3D projektovanje.

Kroz obuku i saradnju sa kompanijom CADCAM Data studenti su dodatno proširili svoja znanja na module koji su bili neophodni za razvoj i analizu predloženih rešenja.

Studentska formula Zastava 2017 predstavlja najveći studentski projekat Univerziteta u Kragujevcu. Tim je sastavljen od studenata osnovnih, master i doktorskih studija Fakulteta inženjerskih nauka, uz blisku saradnju sa studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i studentima Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo Kraljevo, koji takođe pripada Univerzitetu u Kragujevcu. Primarni cilj projekta je stručno usavršavanje studenata kroz praktičan rad i direktnu primenu stečenih znanja iz oblasti mašinstva, elektronike, programiranja i tehnologije proizvodnje i razvoja novih materijala.

Takmičenje na kome je pomenuti tim učestvovao sastojalo iz više disciplina, gde je timovima osnovni zadatak samostalni razvoj, izrada, montaža i dizajn vozila, ali i brojna ispitivanja iz oblasti inženjeringa bezbednosti. Pored oblasti koje podrazumevaju direktnu integraciju inženjerskih znanja u samo vozilo, takmičenje postavlja visoke zahteve na polju finansija, menadžmenta i marketinga kako bi se obezbedila samoodrživost projekta i dalji razvoj.

Za konstruisanje mašinskih elemenata i sklopova kao što su šasija vozila, vratila, zupčasti prenosnici korišćeni su osnovni moduli Part Design, Assembly Design, Drafting. Za razvoj delova složenije geometrije i kompleksnih površina korišćeni su moduli Generative Shape Design, Free Style, Wireframe and Surface Design. Navedeni moduliX korišćeni su za izradu i ispitivanja aero paketa, izduvne i usisne grane. Modeli na osnovu kojih se realizuju eksperimentalna ispitivanja koja direktno utiču na performanse motora, samim tim i performanse vozila od najvećeg su značaja za plasman vozila na takmičenju. Za prikaz zavarenih spojeva i razvijenih stanja cevi i limova intezivno su korišćeni moduli Weld Design i Generative Sheet Metal Design, a za proveru funkcionalnosti sklopa korišćen je modul DMU Kinematics dok je oblast inženjeringa bezbednosti obuhvaćena modulom Generative Structural Analysis.

- Oblast strukturne analize i metode konačnih elemenata predstavlja posebno interesantnu oblast za dalji razvoj i usavršavanje studenata, budućih inženjera, u čemu će kroz saradnju sa našom kompanijom biti ostvarene brojne prezentacije, obuke i radionice - navode u kompaniji CADCAM.

Kako dodaju, primenom prethodno navedenih alata uspešno se intergrišu i primenjuju znanja neophodna za praćenje toka savremene industrije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.